Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Al een aantal jaren werken de RBT’s in Overijssel, het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Veluws Bureau voor Toerisme en het GOBT samen in het Euregio Interreg project ‘Toerisme Marketing Grensregio’.

Met de toeristische organisaties in de Duitse grensstreek en het NBTC in Keulen bevorderen zij het toeristisch grensverkeer. Sinds die tijd vertoont het aantal Duitse toeristen in het desbetreffende Euregio gebied een stijging die boven het landelijk gemiddelde ligt.

Om deze lijn door te zetten wordt ook aankomend seizoen gezamenlijk een crossmediale marketingcampagne uitgevoerd, die zich primair richt op twee doelgroepen: de ‘empty nesters’ en ‘gezellige gezinnen’. Voor de eerste doelgroep staat het thema ‘recreatief fietsen’ centraal. Kampeer-en bungalowvakantie in combinatie met familie-attracties en – activiteiten is het aanbod waarmee de ‘gezellige gezinnen’ worden aangesproken. De middelen voor deze campagne (totaal ca. € 300.000,-) worden voornamelijk ingezet in de aangrenzende deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen (ca. 26 miljoen inwoners). De promotiecampagne bestaat uit een mix van activiteiten als beursbezoek, advertorials, televisiereportage, radiospots, pers, pr en on-line acties.

Participatiemogelijkheden
Om mee te profiteren van deze algemene promotie van het grensgebied bieden RBT’s en GOBT bedrijven en organisaties in het desbetreffende Euregio grensgebied aankomend seizoen éénmalig de mogelijkheid om tegen basisbijdrage van € 500,- (excl. BTW) deel te nemen. Door ter beschikking gestelde subsidies vanuit Europa en de beide provincies Gelderland en Overijssel is dit entreebedrag relatief gering. Hiervoor krijgt elke participant een Duitstalige bedrijfspresentatie op www.niederlande.de/grenzregion als op de Duitstalige website van de eigen regio (Twente en Veluwe gereed, overige in ontwikkeling). Ook plaatsing van een concreet arrangement in een leaflet dat o.a. op beurzen in Essen en Ahaus wordt verspreid is inbegrepen.

Folderverspreiding Reise & Camping Essen
Daarnaast bieden RBT’s en GOBT de mogelijkheid om als folderparticipant de eigen Duitstalige folder tijdens de beurs in Essen (23 t/m 27 februari) te verspreiden. In vijf dagen tijd worden meer dan 100.000 bezoekers uit het Ruhrgebied en omliggende Duitse regio’s verwacht. Gezamenlijk is een stand van 36 m2 afgenomen. De kosten voor de verspreiding van een eigen folder bedragen € 250,-.

www.kinder-vakanties.nl
/ www.urlaubfuerkinder.de
Deze tweetalige kinderinternetsite geeft een overzicht van alle kindvriendelijke bedrijven in het Duitse en Nederlandse grensgebied. Onder leiding van Luuk (Nederlands jongetje) en Lilli (Duits meisje) ontdekken kinderen alles wat ze moeten weten om een leuk dagje uit of een vakantie bij de buren te beleven. Maandelijks bezoeken 18.000 Nederlandse en Duitse families de site op zoek naar ideeën voor uitstapjes en vakantiemogelijkheden in het EUREGIO-gebied (Overijssel, Achterhoek, Veluwe, Münsterland, Osnabrücker Land, Grafschaft Bentheim en Südliches Emsland). Voor € 250,- (excl. BTW) kunt u in 2011 met een bedrijfspresentatie deelnemen.