Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het kader van het recreatief programma ‘Beleef de Berkel’ verzorgt het GOBT de plaatsing van veertien audionetic trappalen (luisterpalen) en de realisatie van een Berkellayer met zestig points of interest. Ze worden opgenomen in de Fietsroute Zutphen-Duitse grens.

Trappalen
De trappalen, communicatiezuilen met audiofragmenten, worden dit voorjaar langs de Berkel geplaatst. Wanneer een gebruiker energie opwekt, door met zijn voet op het pedaal te trappen, speelt de trappaal verhalen af. Bij deze verhalen gaat het om de beleving van het landschap, de natuur en de cultuur langs de Berkel. Bijvoorbeeld wat er op die locatie te zien is of over een gebeurtenis die er heeft plaatsgevonden.

Berkellayer
Naast de trappalen zal ook een layer informatie geven over bijzondere punten langs de Berkel. Layer, letterlijk laag, voegt via een smartphone tekst en beeld toe aan de werkelijkheid. Op deze manier leest de toerist bijvoorbeeld over de herkomst van de naam ‘Schupstoel’ in Zutphen, of ziet hoe het ‘Jappehuisje’ (schippershuis) in Eibergen er in vroeger tijden uitzag.

Verder worden de trappalen voorzien van zogenaamde QR-codes. QR-codes zijn vergelijkbaar met de bekende streepjescodes en verschijnen steeds meer in kranten en tijdschriften. Door met een speciaal programma op de smartphone een foto te maken van de QR-code, wordt een website geopend die extra informatie geeft over een locatie. Zo wordt de Berkel op een innovatieve manier voor het publiek ontsloten.

Tijdens de 4e Berkelconferentie op maandag 14 februari a.s. presenteert wethouder Scharenborg van de gemeente Berkelland een eerste opzet van de Berkellayer en laat hij zien hoe de trappalen werken. Het overkoepelende project ‘Beleef de Berkel’ is een initiatief van de gemeenten Zutphen, Lochem, Berkelland en de stichting 3e Berkelcompagnie en wordt uitgevoerd door het Recreatieschap Achterhoek-Lieme

http://www.gobt.nl