Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tijdens de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van de BankGiro Loterij, het Goed Geld Gala, op donderdag 10 februari in het Singer Museum Laren heeft Museum Volkenkunde als meerjarig beneficiënt € 200.000,- ontvangen.

Hiermee kan Volkenkunde een lang gekoesterde wens van veel bezoekers laten uitkomen: de terugkeer van de magische Boeddhazaal. Een opstelling met veel ruimte voor de Boeddha’s, speciale verlichting en een serene sfeer. In december al kunnen Japanliefhebbers hier hun hart weer ophalen.

Gezamenlijk hebben Museum Volkenkunde, Naturalis en het Rijksmuseum voor Oudheden ook nog eens een extra bedrag van € 546.420,- gekregen voor het project ‘BankGiro Loterij Museum Maandag’. Het idee hierachter is dat de musea op maandagen exclusieve ontmoetingen aanbieden, met o.a. concerten, lezingen en kijkjes achter de schermen.

In 2010 groeide de inleg van de BankGiro Loterij naar € 119.880.322,- Hiervan draagt de loterij 50%,  te weten € 59.940.161,- af aan haar beneficiënten.
Met de afdracht steunt de loterij begunstigden die allemaal unieke culturele instellingen zijn, met veel bezoekers, een landelijk bereik, maar veelal ook met een regionaal karakter. Wat ze verder delen is passie, ondernemerschap en visie, zowel inhoudelijk als ten aanzien van marketing en fondsenwerving.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten. www.bankgiroloterij.nl.

Museum Volkenkunde ontvangt €200.000,- van de BankGiro Loterij
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
t 071 5168 800 begin_of_the_skype_highlighting            071 5168 800      end_of_the_skype_highlighting
www.volkenkunde.nl
|