Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voorjaarsvakantie in Volkenkunde  - 19 februari t/m 6 maart 2011.  In de voorjaarsvakantie is er in Museum Volkenkunde Leiden zowel binnen als buiten van alles te doen.

In het museum kun je creatief aan de slag in verschillende workshops, die aansluiten bij de grote Maori-tentoonstelling: een dreigende Haka dansen of Poi-ballen maken en er de bijpassende moves mee leren doen. Maori-patronen schilderen of een mooie hoofdband weven? Het is allemaal mogelijk. In de tentoonstelling wordt een spannend verhaal verteld. En een Waka bouwen of een mooie Tiki-hanger maken kan de hele dag door.

Kortom: de voorjaarsvakantie vier je in Volkenkunde!

Een Waka is de naam voor een Maori-kano  en Tiki is volgens Maori-legende de eerste mens. Tijdens de vakantie kunnen kinderen iedere dag in het museum hun eigen Waka of Tiki-hanger knutselen. Jong en oud kan meedoen aan de workshop Haka. Deze stoere dreigdans is een combinatie van zang, stampende voeten, rollende ogen en uitgestoken tong. Uitgedanst? Dan lekker verder met de workshop Poi-ballen. Een Poi-bal is een balletje aan een touwtje waarmee je allerlei bewegingen kunt maken, een soort jongleren. Verder wordt dagelijks het verhaal verteld over hoe het vogeltje Kiwi zijn vleugels verloor. Een heerlijke vakantiedag voor het hele gezin.

Kijk voor het volledige programma op www.volkenkunde.nl.

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800
www.volkenkunde.nlopeningstijden: di tm zo 10-17 uur. Extra open (voorjaarsvakantie) op maandag 28 februari.

Op woensdag is het hele museum GRATIS te bezoeken, inclusief tijdelijke tentoonstellingen.