Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

JOSK Reizen zorgt opnieuw voor een primeur op de skipiste!Het skiseizoen is volop aan de gang: valiezen worden gepakt, ski’s worden gewaxt en de spieren worden opgewarmd om weer onbevreesd over de pisten te suizen.

Hoewel onbevreesd misschien een foute woordkeuze is.

Om in te spelen op het groeiende gevoel van onveiligheid op de pistes neemt JOSK een belangrijke beslissing!

We zien nu al dat 50 procent van de skiërs en snowboarders een helm draagt op de skipiste. Het middel bij uitstek om het hoofd optimaal te beschermen.  Maar het aantal helm dragende skiërs en boarders kan nog een stuk hoger. Uit ondervinding weten we dat er op de pisten dagelijks valpartijen of botsingen gebeuren. Een helm kan een dergelijke valpartij natuurlijk niet voorkomen, maar het biedt absoluut meer bescherming.

Floris Ingels, zaakvoerder van JOSK Reizen, heeft daarom beslist de helmplicht in te roepen voor al zijn reisleiders en monitoren.

Vanaf 1 maart 2011 worden alle JOSK reisleiders en monitoren verplicht een helm te dragen tijdens het skiën of het snowboarden. Tot op heden was de helm al verplicht voor kinderen tot 14 jaar op de Italiaanse pistes en tot 15 jaar in Oostenrijk, maar bij JOSK gaan we nu dus nog een stapje verder.

Reisleiders en monitoren skiën binnenkort dus enkel nog mét een helm op de piste en geven zo het goede voorbeeld. Wij willen niet alleen de jongeren stimuleren, maar ook de volwassenen aanmoedigen om een helm te dragen tijdens het skiën. Een helm biedt niet alleen bescherming bij ongevallen, het is ook lekker warm op koude dagen. Een helm kan tegenwoordig heel flashy zijn. Wat vroeger als onhip werd bestempeld, krijgt nu toch een trendy kant!

Deze rol van trendsetter nemen we graag op ons, zoals we in het verleden al dikwijls hebben gedaan. Daarom  bieden we in ons skipakket voor verhuur niet langer alleen ski’s, stokken en schoenen aan, ook een helm kan gehuurd worden.

We beseffen dat de tijd van helmloos skiën weldra tot het verleden zal behoren.Daarom willen we vanuit JOSK  jongeren en volwassenen aanzetten om veiligheid te laten primeren.

Zo dragen alle kinderen sinds jaren een skihelm en een herkenbaar fluo hesje tijdens de skilessen, zodat ze steeds goed zichtbaar zijn op de piste.Ook een armbandje met de persoonlijke gegevens, dat elk kind te allen tijde draagt, behoort tot ons veiligheidspakket.Maar nu komt er dus ook de helm voor reisleiders en monitoren bij!

Want  JOSK staat voor skiplezier, veel sfeer en ambiance, maar steeds met het oog op veiligheid!

 

In het kort
Wat:        Verplichting tot het dragen van een skihelm
Wie:        Verplichting voor alle reisleiders en monitoren die bij JOSK lesgeven op de skipiste
            Sterk aan te raden voor alle JOSK skiërs en boarders

Waar:      In alle wintersportgebieden waar wij actief zijn!
Wanneer: Vanaf 1 maart 2011
Waarom: Om de veiligheid op de pistes te promoten en ter voorkoming van hoofdletsels
Onze website:      www.josk.be