Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line’s meester-kok Rudi Sodamin is door het toonaangevende internationale Porthole Cruise Magazine gekozen tot ‘Beste Cruisemaatschappij Chef-kok’.

De onderscheiding onderschrijft Sodamin’s toewijding, zijn innovatieve aanpak en zijn unieke bijdrage aan de gastronomie op zee. Tegelijkertijd is het nieuwe ‘Master Chef’s Dinner’ van Rudi Sodamin in restaurant The Pinnacle Grill van Holland America Line door het magazine uitgeroepen tot het Beste Varende Culinaire Geheim. De onderscheidingen, de Porthole Awards, worden jaarlijks door het magazine toegekend aan organisaties in de cruise- en reisindustrie.

‘Rudi’s culinaire bijdragen aan Holland America Line en aan de cruisewereld hebben de weg vrijgemaakt voor spannende nieuwe concepten in de cruise-keuken’, vertelt Richard D. Meadows, CTC, executive vice president, marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Dankzij Rudi’s toewijding en professionaliteit, heeft Holland America Line gekozen voor een hele nieuwe culinaire aanpak. Met als resultaat een hoog gewaardeerde gastronomische beleving. Wij zijn trots op Rudi, hij heeft deze erkenning meer dan verdiend.’  

Het nieuwe Master Chef’s Dinner in het restaurant Pinnacle Grill is onlangs geïntroduceerd aan boord van Holland America Line’s nieuwste schip, ms Nieuw Amsterdam en is een mooi voorbeeld van de diversiteit aan culinaire hoogstandjes aan boord. Het diner bestaat uit zeven gangen, voor maximaal 18 gasten. De gerechten worden persoonlijk geserveerd door een culinaire deskundige die tevens optreedt als gastheer van de avond.  

Sodamin geniet internationale erkenning als een culinaire autoriteit en geldt als één van de meest innovatieve chef-koks in de branche. In zijn rol als culinaire adviseur van Holland America Line heeft hij de ontwikkeling naar de verfijnde keuken en bijzondere menu-creaties geregisseerd. Ook speelt hij een belangrijke rol in het interactieve Culinary Arts programma aan boord, dit zijn kookworkshop onder leiding van bekende chef-koks. Sodamin is tevens voorzitter van de Culinaire Adviesraad van Holland America Line, waarin ook Jonnie Boer zitting heeft.  Daarnaast is hij een bekend auteur van diverse kookboeken en is lid van de Academie Culinaire de France, de Master Chef Society en de Club de Chefs des Chefs.    

Alle cruises van Holland America Line vindt u op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.