Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Oost-Kaap heeft een prachtige natuur, dat is inmiddels bekend. Wie kent niet de beroemde Big Five (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel), maar in de Oost-Kaap kan je ook de witte haai en de bultrug walvis zien.

De Big 7 dus! Ontdek deze ongerepte regio op een bijzondere manier: te paard, varend of duikend.

De Oost-Kaap is de twee na grootste provincie in Zuid-Afrika, gelegen aan de Indische Oceaan. Deze malaria-vrije provincie is een aaneenschakeling van bijzondere nationale parken, natuurgebieden en kleine privé wildparken. Tal van mogelijkheden dus voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere ervaring.

Paardrijden langs de kust
De Oost-Kaap heeft meer dan 800 km kustlijn. De temperatuur van het water van de Indische Oceaan is heerlijk. Vanaf het vaste land kan men dolfijnen en af en toe een walvis spotten. Ontdek zelf de ongerepte stranden en het prachtige Afrikaanse achterland tijdens een ruitervakantie langs de Wild Coast. Deze ruitervakanties zijn geschikt voor iedereen, van beginnende rijders tot aan avontuurlijke rijders, voor mensen die het liefst in een hotels slapen tot aan kampeerders die willen overnachten in een tentje langs de kust.

Duiken in de Indische oceaan
Het zeewater is heerlijk warm en schoon. De beste periode van het jaar om te duiken is van eind maart tot eind augustus. Juni en juli (de Zuid-Afrikaanse winter) zijn echt topmaanden voor de duikliefhebber.  Het gemiddelde zicht is ongeveer 6-10m (20-33ft), maar het kan oplopen tot 20m (66ft). De watertemperatuur varieert van 12-18 ° C (54-65 ° F), maar kan oplopen tot 25 º C (77 ° F). Op diverse plaatsen langs de kust zoals bij Jeffrey’s Bay en Port Elisabeth treft men duikscholen.

Nog niet toeristisch, een echte parel in de natuur
Ten zuidwesten van Morgans Bay ligt Double Mouth, vernoemd naar twee kleine rivieren die samen een lagune vormen. De rivieren zijn de Quko rivier en Condwane Rivier. Het gebied rond de lagune heet Double Mouth Nature Reserve.

Hier kan men uren varen, wandelen door de natuurgebieden en genieten van de rust. Met de 4x4 rijden over avontuurlijke wegen welke leiden naar de legendarische ‘Hole in the Wall’. Geen bewegwijzering, maar de locale bewoners zullen u de weg wijzen.

Kei Mouth is vooral populair bij vissers. Zowel aan de kust en aan de monding van de Kei Rivier, die bevaarbaar is voor enkele kilometers stroomopwaarts.
Bij Kei Mouth ligt eveens een 18-holes golfbaan. Hier kan men nog voordelig golfspelen met het prachtige uitzicht over de oceaan.

Meer weten? Kijk voor informatie op www.visiteasterncape.co.za
Volg ons vanaf nu ook op Twitter en op facebook!