Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Servië profileert zich steeds meer als aantrekkelijke bestemming voor natuurvakanties en aktieve vakanties. De aktieve reiziger komt in dit land van de Balkan prima aan zijn trekken:

Zo kan men fietsen door de grootste rivierkloof van de Donau, wandelen of bergbeklimmen in een van de vele nationale parken of natuurreservaten, of kanovaren en raften op de bergrivieren van Servië. Daarnaast biedt het landschap van Servië een rijkdom aan cultuurhistorie en talrijke pittoreske plattelandsdorpjes.

Fietsen langs de Servische Donau
Een van de belangrijkste toeristische trekkers van Servië is het Servische deel van de Donau fietsroute. De Donau fietsroute is onderdeel van de beroemde “Euro Velo Route 6”, welke van de Atlantische Oceaan tot aan de Zwarte Zee loopt. Het noordelijker gelegen deel van de fietsroute door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije is reeds bekend bij vele wielerliefhebbers. Inmiddels is ook het 665 km lange Servische deel van de route geheel bewegwijzerd en er zijn gedetailleerde kaarten beschikbaar voor de gehele route. De route voert langs de mooiste plekjes van Servië waaronder Nationaal Park Fruska Gora en de beroemde ‘IJzeren Poort’ (Nationaal Park Djerdap), de grootste rivierkloof van de rivier de Donau in Europa. Ook de twee grootste steden van Servië, Belgrado en Novi Sad, liggen aan de fietsroute. De route kan prima individueel afgelegd worden maar wordt inmiddels ook door een aantal touroperators in Nederland en België aangeboden.

Voor meer info: www.danube-info.org

Wandelen in ongerepte natuur
Servië telt vele nationale parken en natuurreservaten die zich uitstekend lenen voor wandelvakanties. In de Nationale parken Fruska Gora, Tara, Kopaonik en Djerdap zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes tot enkele tientallen kilometers lang. De meer avontuurlijk ingestelde wandelaars kunnen tevens terecht in het door UNESCO beschermde Golija biossfeer reservaat, of in de dunbevolkte Stara Planina,een van de meest ruige en ongerepte gebieden van Servië op de grens met Bulgarije.
In de nabije toekomst wordt in Servië tevens de lange afstandsroute “Sultans Trail” ontwikkeld, welke van Wenen naar Istanbul loopt.
Inmiddels worden door touroperators in Nederland en België ook verschillende georganiseerde groepswandelreizen aangeboden.

Raften en kanovaren op de rivier
Ook de liefhebber van watersport komt in Servië prima aan zijn trekken. Servië telt talrijke meren die zich uitstekend lenen voor activiteiten zoals zeilen, kanovaren en jetskiing. De meest populaire plaatsen hiervoor zijn het meer Ada Ciganlija in de hoofdstad Belgrado, het Palic Meer in het Noorden van Servië, en het Zilvermeer (Srebrno Jezero), gelegen aan de Donau in het oosten van Servië.

Servië heeft verschillende ruige bergrivieren waar men prima kan raften zoals de Drina, Uvac, Ibar en Lim. Georganiseerde raftprogramma’s worden  o.a. aangeboden vanuit Bajina Basta (Drina rivier) en Usce vlakbij Kraljevo (Ibar rivier).

Wintersport in Servië
Wintersporters kunnen eveneens in Servië terecht. Het bekendste en grootste wintersportgebied van Servië is Kopaonik, in het zuiden van Servië, dat tevens een nationaal park is. Dit skigebied heeft skipistes met een totale lengte van 44 km en telt 22 skiliften. De meeste hellingen liggen op een hoogte tussen 1650 en 2000 meter. Daarnaast zijn er in het gebied ook verschillende langlaufroutes.
Een ander skigebied in Servië is Zlatibor in het westen, dat voor vele Serviers tevens een belangrijke zomerbestemming is.

Media, touroperators en reisagenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met :
Europe Destination Marketing
Azaleastraat 90-A
3051 TJ Rotterdam
Nederland
Tel: +31-(0)10-785 7300 begin_of_the_skype_highlighting            +31-(0)10-785 7300      end_of_the_skype_highlighting
Mob: +31-(0)6-2888 5668 begin_of_the_skype_highlighting            +31-(0)6-2888 5668      end_of_the_skype_highlighting
E-mail: