Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tiroler Zugspitz Arena deelt gratis skipassen uit Wie in de week van 20 tot 27 maart 2010 gaat skiën in de Tiroler Zugspitz Arena krijgt een 6-daagse skipas cadeau. Voorwaarde is de boeking van een weekarrangement bij een van de ruim 100 aangesloten partner-accommodaties, variërend van viersterren hotels tot eenvoudige, maar gezellige B&B-pensions.

Deze speciale ‘gratis skipas’-actie tijdens de Zonne-Skiweken is bedoeld om het voorjaarsskiën in de Tiroler Zugspitz Arena extra te promoten. Sneeuwzekerheid is in deze periode gegarandeerd, omdat meer dan de helft van alle afdalingen (84 van de in totaal 147 km pistes) in de Tiroler Zugspitz Arena kunstmatig wordt besneeuwd. En op de gletsjer (skigebied Zugspitzplatt) is het sowieso de hele winter perfect toeven op de ski’s.

 

De aangesloten accommodaties ondersteunen de promotie-actie van de Tiroler Zugspitz Arena en bieden speciaal voor deze ene week, van 20 tot 27 maart 2010, superscherpe uniforme prijzen aan. In een viersterren hotel betaalt de voorjaarsskiër voor het weekarrangement € 448 p.p. op basis van halfpension. In een ontbijtpension betaalt hij of zij slechts € 170 voor 7 overnachtingen inclusief ontbijt. Een appartementje voor 2 personen kost € 280. Kijk voor de actie op www.zugspitzarena.com of bestel via de gratis brochure over deze actie en de deelnemende accommodaties.

Happy Ski Card: skipas zonder grenzen
De zesdaagse skipas biedt niet alleen toegang tot alle pistes in de Tiroler Zugspitz Arena. Ook de skigebieden in het Oostenrijkse Seefeld en het Duitse Mittenwald, Grainau en Garmisch-Partenkirchen zijn met dezelfde Keycard toegankelijk. De pas is daarmee geldig voor in totaal 104 liften en biedt de keuze uit 237 km skipistes. Volwassenen betalen normaliter
€ 185 voor een 6-daagse Happy Ski Card.

Ruim 150 km piste
De Tiroler Zugspitz Arena (met als bekendste wintersportdorpen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier) telt 7 skigebieden. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan z’n trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Easy vliegen

De Tiroler Zugspitz Arena ligt op ca. 850 km van Utrecht. Hoewel de regio goed en tolvrij met de auto bereikbaar is, kun je er ook perfect met de trein of het vliegtuig naar toe. Er gaan directe vluchten naar München en Innsbruck (ca. 115 en 75 km). Met de trein ben je vanaf Amsterdam binnen 8 uur in München.

 

Consumenten vinden meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena , tel. 00 43 5673 20 000, fax 00 43 5673 20 000-210, email:

of via de website www.zugspitzarena.com

.