Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het seizoen 2011 worden er op Keukenhof demonstratievluchten met roofvogels gegeven.

Met een unieke verzameling roofvogels wordt getoond hoe deze vogels in het wild leven en vliegen.

De roofvogeldemonstraties worden verzorgd door De Valk Roofvogels uit Lunteren. Er wordt tijdens deze 45 minuten durende demonstraties gevlogen met ongeveer 15 verschillende soorten roofvogels en uilen. Een unieke show in Europa, omdat er met veel verschillende en exclusieve soorten vogels gevlogen wordt. Regelmatig worden er gasten uit het publiek gevraagd assistentie te verlenen aan de valkenier. Zij krijgen een handschoen aan en laten daar een roofvogel op landen. Of draaien een valk een loer of rennen met een nepkonijn voor een roodstaartbuizerd. De roofvogeldemonstraties zijn niet alleen spannend en spectaculair, maar ook leerzaam.

Het mooie voor de gasten van Keu kenhof is de interactie met het publiek. Groot en klein vindt vermaak en educatie in de presentaties met de grote groep roofvogels.

Op een leuke en spontane manier komen o.a. de verschillen tussen roofvogels en uilen aan het licht, waarna zij hun vlucht zullen laten zien. De roofvogels die op Keukenhof vliegen zijn Slechtvalk, Amerikaanse Torenvalk, Europese Torenvalk, Roodstaartbuizerd, Kerkuil, Maleise Bosuil, verschillende Oehoes, waarvan één met een spanwijdte van bijna 2 meter, indrukwekkende en zeldzame arenden, zoals de chiliarend en de batteleur arend en 4 Amerikaanse haviken die tegelijk los vliegen. Ook wordt er weer gevlogen met nieuwe vogels, zoals een kuif Seriema, Amerikaanse zeearend, het nationale symbool van Amerika en grappige Falkland caracara en kuif caracara.  

www.keukenhof.nl