Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ook Efteling in de prijzen; De Nationale Schoolreis Award 2010. Op donderdag 3 maart, tijdens de vakdag ‘Het Leukste Dagje Uit’ is de ToerNed Award 2010 uitgereikt door Karen Staley van IAAPA Europe aan Patrick Ouwens van Beeld en Geluid.

 
Bezoekers van de vakdag ‘Het Leukste Dagje Uit’ konden stemmen op tien genomineerde bedrijven. ‘Beeld en Geluid’, de media experience uit Hilversum kwam overtuigend als winnaar uit de stembus en mag zich daarmee een jaar lang ‘Het Leukste Dagje Uit’ van Nederland noemen. Sales manager Patrick Ouwens was bijzonder blij met de prijs; “We hebben afgelopen jaar ook een paar bijzondere evenementen in huis gehad waardoor we extra opvielen. Voor de Top 2000 stonden mensen zelfs uren voor ons museum in de rij om de studio en popquizzen te ervaren.”

De Efteling wint Nationale Schoolreis Award
De verkiezing van de Schoolreis Award werd georganiseerd door het Nationaal Schoolreis Magazine. Zij organiseerden een verkiezing onder scholen die dit jaar voor de vierde keer werd gewonnen door De Efteling. Rachel Camps,manager productmanagement van de Efteling ziet de prijs als waardering voor de continue inzet op verbetering; “Voor ons zijn schoolreisjes heel belangrijk. We ontvangen ruim 225.000 schoolkinderen op jaarbasis en zien nog steeds groeimogelijkheden. We zorgen dat scholen al voor hun bezoek een lespakket ontvangen met sprookjes als onderdeel van de cultuur. Komend jaar willen we meer gaan doen met educatie op het park.”
 
De uitreiking van beide prijzen vond plaats op een goed bezochte vakdag voor de dagrecreatie in Gorinchem, met in het voorprogramma een congres over toeristische routes en daarna een vakbeurs voor schoolreisjes en groepsuitjes. De organisatie was in handen van Pleisureworld en ToerNed.
 
Meer informatie is te vinden op de website: www.hetleukstedagjeuit.nl