Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Maart is een geweldige maand in Kaapstad. Het is zomer en de stad bruist van de activiteiten. De meest dynamische evenementen van deze maand zijn de Cape Argus Tour, Carnaval, Water week en het Jazzfestival.

Kortom: wie houdt van sport, cultuur en muziek is in Kaapstad aan het goede adres!

Cape Argus Tour
De Cape Argus Pick n Pay Cycle Tour vindt plaats 13 maart en is volgens zeggen de mooiste fietsrace die er is. De 110 kilometer route slingert zich door de stad, de buitenwijken, langs Chapman's Peak en de Atlantische kust.Aan de Cape Argus doen elk jaar bijna 35.000 fietsers vanuit alle delen van de wereld mee op alle soorten fietsen.
 
Human Rights Day
Kaapstad is een metropool met vele culturen. In het weekend van 19 tot 21 wordt het culturele festival Human Rights Day gevierd. Dit valt samen met het Carnaval op 19 maart. Hier viert jong en oud, blank en gekleurd, de geschiedenis van het land, de vrijheid en de toekomst op – waar kan het anders – Long Street, hartje Kaapstad.

Nationale Water Week
De maand maart wordt afgesloten met de Nationale Water Week, georganiseerd door o.a. de non-profit organisatie For Love of Water (FLOW). Doel van deze week: mensen respect bijbrengen voor water. Een inspirerende week waar mensen bewust worden gemaakt van de noodzaak van water, waarin mensen kunnen leren over water en wat ze zelf kunnen betekenen om zuinig en met respect om te gaan met water. Met een grote mediacampagne (TV, radio, Social Media) zal op nationaal, provinciaal en lokaal niveau aandacht gevraagd worden voor World Water Day (22 maart).
 
Cape Town International Jazz Festival

De laatste week van maart belooft ook sensationeel te worden op muzikaal gebied: op 25 en 26 maart zal het Cape Town International Jazz Festival plaatsvinden.

Het International Jazz Festival werkt als een magneet op lokaal talent, maar heeft ook grote internationale aantrekkingskracht. De line-up van dit jaar: saxofonist Wayne Shorter, bandlid van Earth, Wind & Fire in de jaren 70, de Senegalese sensatie Youssou N'Dour en Afro-soul queen Simphiwe Dana.  De bassist, zanger en componist Esperanza Spalding, die in 2011 een Grammy Award won, zal niet ontbreken op dit muzikale evenement. Het Jazz Festival vindt plaats in het Cape Town International Convention Centre.

De Smaak van Kaapstad
Fijnproevers, culinaire talenten en iedereen die houdt van eten en drinken kan z’n hart ophalen tijdens het festival ‘de Smaak van Kaapstad’ dat plaatsvindt van 7 tot 10 april. Dit jaar wordt het een absolute smaaksensatie! Naast alle heerlijke tongstrelende gerechten kan men ook lokaal bier, wijn, whisky en koffie proeven en natuurlijk handgemaakte kazen en zelfgemaakte jam. Het evenement vindt plaats op loopafstand van Green Point Cricket Club.

www.capetown.travel
, biedt bezoekers gebruiksvriendelijke mogelijkheden om Kaapstad via het sociale medialandschap online te verkennen.