Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op zondag 27 maart speelt Theaterduo VILT,  bestaande uit Jeannie Charlene en Frank Irving de voorstelling ‘Rauwe Sprookjes’ in Museum Volkenkunde. Een liefdevolle, muzikale en humoristische voorstelling waarin zij op zoek gaan naar hun roots.

Ze zetten het mes in vertellingen over afkomst, kannibalisme en liefde. Op hun zoektocht naar identiteit laten Jeannie en Frank zich ook inspireren door andere culturen, zoals die van de Maori’s. Na afloop van de voorstelling zijn er heerlijke Indische hapjes te verkrijgen. Een bezoek aan de familietentoonstelling MAORI maakt de middag compleet.

Jeannie Charlene is performer en theatermaker. Zij studeerde in 2008 af aan Theateropleiding Selma Susanna, richting Kleinkunst, te Amsterdam.  Frank Irving studeerde compositie lichte muziek aan het conservatorium van Utrecht en zang aan het conservatorium in Amsterdam. Hij werkte als zanger onder andere voor Cirque du Soleil, Robert Long en Joop van den Ende Theaterproducties. In 2009 bedacht en regisseerde hij de amateurvoorstelling Tango Canción, die de eerste prijs Kunst Routes bij het Amateur Kunst Festival Utrecht behaalde.

De voorstelling wordt op zondag 27 maart om 13.00 en 15.00 uur gespeeld. De toegang is gratis na betaling van de museumentree. Er kan niet worden gereserveerd, dus wees op tijd! Voor meer informatie, kijk op: www.volkenkunde.nl.  

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800
www.volkenkunde.nl