Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Groningen is vanaf vandaag officieel Hoofdstad van de Smaak 2011.

Op het Provinciehuis in Groningen is, door Rene de Bruin namens de Stichting Hoofdstad van de Smaak, symbolisch de smaaklepel en daarmee de titel aangeboden aan Gedeputeerde  Douwe Hollenga en Wethouder Ton Schroor.
De stad gaat in samenwerking met de provincie het hele jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten propageren. Gedurende het hele jaar 2011 worden festiviteiten georganiseerd onder het predicaat Hoofdstad van de Smaak. Extra nadruk komt te liggen op de landelijke Week van de Smaak van 1 tot 9 oktober. De rode draad zal zijn: ‘gezond en eerlijk voedsel, met een pure smaak, met de nadruk op streekproducten’. Vandaag vindt de officiële presentatie plaats op de Biovak beurs te Zwolle. Het centrale thema van Groningen is ‘Eenvoud is goud’. Goud, vanwege eerlijk eten met een gouden rand. Goud ook omdat ‘goud’ in het Gronings ´goed´ betekent en daarom staat voor eerlijke producten van eigen bodem.

Marketing Groningen stelt samen met de gemeente, provincie en regio Groningen-Assen, het programma samen voor 2011.  Maandelijks zullen er publieksevenementen zijn met bijvoorbeeld topkoks, smaakwedstrijden en workshops, maar ook de Groninger horeca kan bij deze smaaktraditie aanhaken door Smaakmaker te worden en daarmee de klant te verleiden met regionale producten en pure smaak.

Kom Groningen proeven!
Meer informatie: www.hoofdstadvandesmaak.nl