Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bonnefanten op Schiphol - Brueghel in Business. 28 oktober 2009 – 22 februari 2010. In het Rijksmuseum op Amsterdam Airport Schiphol zijn vanaf 28 oktober tot en met 22 februari 2010 schilderijen te zien van de beroemde broers Brueghel.

Getoond worden negen werken van Pieter Brueghel de Jonge en Jan Brueghel, zonen van de geliefde 16de- eeuwse Vlaamse schilder Pieter Brueghel de Oude.  De presentatie laat zien hoe beide broers heel verschillend inspeelden op de populariteit van het werk van hun beroemde vader.  De getoonde werken  komen grotendeels uit de collectie van het Rijksmuseum en worden momenteel bewaard in het Bonnefantenmuseum Maastricht.  Ter gelegenheid van het 125 jaar bestaan van het Bonnefantenmuseum worden de schilderijen nu in het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol gepresenteerd.

De toenemende welvaart vanaf het eerste kwart van de zestiende eeuw, en de ontwikkeling van een rijke stedelijke middenklasse deed de vraag naar schilderkunst alsmaar toenemen. Antwerpen groeide uit tot het centrum van de internationale kunsthandel. Het werk van Pieter Brueghel de Oude (c. 1520/25-1568) was al tijdens zijn leven, maar nog meer daarna, enorm populair. De vicaris-generaal Morillon bijvoorbeeld, schreef in 1572 aan kardinaal Granvelle, voor wie hij een Brueghel moest kopen: "[de werken zijn] plus requisses depuis son trespas que par avant." (nog veel gezochter sedert zijn dood dan daarvoor). De Antwerpse schilderdynastie Brueghel van de volgende generatie staat bekend om zijn grootschalige atelierproductie. Tegenwoordig nog zijn er vele honderden werken van de verschillende telgen uit de familie bekend.

De beide zoons van Pieter Brueghel de Oude, Pieter de Jonge (1564-1637/38) en Jan (1568-1625) legden zich beiden toe op specifieke facetten van hun vaders gewilde schilderkunst. Pieter de Jonge kopieerde op grote schaal nauwkeurig zijn vader, en stelde typisch volkse taferelen centraal. Jan legde zich toe op kleine, fijn gedetailleerde en op de kunstmarkt gewilde landschappen, genrevoorstellingen en bloemstillevens. En waar Pieter de Jonge in zijn atelier veelal anonieme assistenten aan het werk stelde, zocht Jan Brueghel juist samenwerking met andere grote namen van zijn generatie: Rubens, Hans Rottenhammer, Frans Snyders en andere gezichtsbepalende figuren van de Antwerpse schilderkunst gedurende de 'Dageraad van de Gouden Eeuw'.

Rijksmuseum Amsterdam Schiphol
Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard, in het gebied achter de paspoortcontrole tussen de E- en de F-Pier en is elke dag open van 07.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. In het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is permanent een tentoonstelling van tien werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien, uit de collectie van het Rijksmuseum. Drie keer per jaar is er een tijdelijke tentoonstelling te zien.

ING is exclusief sponsor van het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol.