Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) krijgt regelmatig verzoeken van media uit de hele wereld om beelden en teksten van Metropool Amsterdam.

Om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft ATCB een compleet nieuw communicatiemiddel ontwikkeld: de Amsterdam Mediabank.

Vanaf nu kunnen geïnteresseerden een account aanmaken op mediabank.atcb.nl en beeld- en tekstmateriaal rechtenvrij downloaden voor publicaties, reproducties of presentaties.

Metropool
Van foto's en video's van de fietscultuur tot Amsterdamse architectuur van vier eeuwen. Van oer-Hollandse windmolens tot de moderne nieuwbouw in Almere: de Amsterdam Mediabank biedt een breed scala aan beeldmateriaal van de Metropool Amsterdam. Al het materiaal op de mediabank is rechtenvrij. Wel wordt verzocht om, indien bekend, de auteur of fotograaf bij publicatie te vermelden. Naast beeldmateriaal zijn er op de mediabank informatieve teksten te vinden. De teksten zijn onder andere features, ofwel: door ATCB geschreven teksten over toeristische, culturele en economische onderwerpen in Metropool Amsterdam.

Gebruiksgemak staat centraal
Met de Amsterdam Mediabank wil ATCB een gebruiksvriendelijk en compleet pakket aanbieden van beeld- en tekstmateriaal. Na een eenmalige registratie kan de bezoeker direct de gewenste bestanden downloaden. Dankzij de handige zoekmachine zijn alle bestanden snel binnen handbereik. De Mediabank wordt voortdurend geactualiseerd.

Krachten gebundeld
De nieuwe mediabank is opgezet met de gedachte een centrale plek op het web te creëren waar alle betrokken partijen in de citymarketing beeld- en tekstmateriaal kunnen uploaden. In de nabije toekomst zullen daarom ook andere partijen participeren in de Amsterdam Mediabank. Aan de Engelse variant van de mediabank wordt momenteel hard gewerkt. De oplevering is binnenkort.