Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het verblijfsbezoek aan Amsterdam heeft zich fors hersteld na de terugval als gevolg van de financiële en economische crisis.

Voor 2010 verwacht Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) een stijging van maar liefst 15 procent.

De groei geldt zowel voor het bezoek vanuit het buitenland als uit Nederland zelf. Als één van de eerste grote steden in Europa presenteert Amsterdam de stijging in het aantal hotelovernachtingen zelfs al weer in dubbele cijfers. Het herstel laat zich zien op vrijwel alle geografische markten, maar de grootste groei is te zien in de nabije landen waar Amsterdam de laatste twee jaar extra promotie-activiteiten op richtte. Dat geldt bijvoorbeeld voor de hotelovernachtingen uit België (+ 19%), Frankrijk (+ 18,6%) en Duitsland (+ 17,9%). Ook het bezoek aan musea en attracties in Amsterdam steeg, maar opvallend is dat deze groei iets later inzette.

Populariteit Metropool
Metropool Amsterdam - een gebied met ruim 2,2 miljoen inwoners - groeit eveneens snel in populariteit bij bezoekers. Het aantal hotelovernachtingen in dit gebied steeg in 2010 met circa 11 procent. Deze groei is met name te zien op de Britse markt (+ 21%) en de Franse markt (+ 23%).

Als we kijken naar het verschil in toeristische en zakelijke overnachtingen dan valt op dat de toeristische overnachtingen sterker stijgen dan die van het zakenbezoek. Toch overtreffen de zakelijke overnachtingen en bestedingen in 2010 inmiddels het record van 2007. In 2008 daalde het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam nog met 6 procent; 2009 gaf al een licht herstel te zien met een groei van 3 procent.

Meer cijfers over het toeristische en zakelijke bezoek aan Amsterdam zijn te vinden op de Toeristische Barometer die ATCB maandelijks publiceert op www.atcb.nl