Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mevrouw Bettina Wulff, de echtgenote van de president van de Bondsrepubliek Duitsland, heeft de 62e editie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof officieel geopend.

In gezelschap van haar echtgenoot Christiaan Wulff en ZKH Prins Willem-Alexander en tal van hoogwaardigheidsbekleders doopte zij een naar haar genoemde snijtulp met een mooie knopkleur.

Keukenhof 2011 heeft als thema ‘Duitsland, Land van Denkers en Dichters’. Dat wordt onder meer geïllustreerd door een immens mozaïek van de Brandenburger Tor in Berlijn, waarin vele tienduizenden bollen zijn verwerkt, en de ‘Nederland-Duitsland 1-1 Experience’. Daarin worden bezoekers op een plastische manier door een wereld van overeenkomsten en verschillen geleid. Ze beleven de overwinningen van de grootste Nederlandse en Duitse sportmensen, worden onderdeel van de voetbalgekte en wanen zich de keeper tussen de nationale voetbalhelden. Ze nemen plaats op een troon, terwijl ze worden vereeuwigd. Ze kunnen de Gouden Koets van dichtbij bekijken en leren de portee van het “Ik ben van Duitschen Bloed” binnen het Nederlandse koningshuis kennen.

Bij de èchte Brandenburger Tor zijn overigens 25.000 tulpen geplant, die in bloei zullen staan, wanneer Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima gedurende het komende staatsbezoek in Berlijn zijn.

Tijdens het openingsprogramma ging Margriet Brandsma in op de banden, de culturele verschillen en overeenkomsten tussen beide landen en vooral hoe zij als Nederlandse het leven in Duitsland ziet. Brandsma werkte vanaf 1994 bij het NOS Journaal met standplaatsen in o.a. Duitsland. Tenslotte verzorgde theaterster Mariska van Kolck een spetterend optreden, dat deed denken aan Marlène Dietrich.

Park in bloei
Walter Jansen, voorzitter van de Raad van Bestuur, keek met tevredenheid naar de status van Keukenhof op dit moment. “Het park ligt er schitterend bij, het gras is overal al groen en er staan al heel wat bolbloemen in bloei.” Hij ging voorts in op het belang van Duitsland – voor de Nederlandse economie in het algemeen en voor Keukenhof in het bijzonder. “Duitsland is meer dan een stabiele en succesvolle economie, het is ook een land met een enorme wetenschappelijke en culturele rijkdom. De keuze voor Duitsland als themaland is eens te meer een bewijs voor de vriendschapsbanden tussen onze beide landen,” aldus Jansen.

Keukenhof opent morgenochtend haar deuren en zal toegankelijk zijn tot en met 20 mei. In die periode zullen naar verwacht wordt rond 800.000 mensen de kassa’s passeren, Vorig jaar kwam maar liefst 78% uit het buitenland. Sinds een aantal jaren vertoont het aantal bezoekers uit China en India een aanzienlijke groei. Ook Rusland en andere Oost-Europese landen worden steeds belangrijker.

www.keukenhof.nl