Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op zaterdag 16 april aanstaande gaan de poorten van Attractiepark Duinrell weer open onder het motto ‘eindeloos familieplezier’. Naar verwachting zal het park ook dit seizoen weer veel gasten mogen ontvangen.


Duinrell biedt spanning en sensatie, maar ook een dag vol familieplezier waaraan ook de kleintjes veel plezier beleven. Kortom, een veelzijdig park voor een entreeprijs van slechts € 19,-.

Het grote aantal attracties staat garant voor een echt dagje uit.

Spanning- en sensatiezoekers
Deze groep komt onder meer aan hun trekken in de Falcon; een achtbaan waarin je loodrecht omhooggaat om vervolgens in een kaarsrechte vlucht weer af te dalen en via een looping, een kurkentrekker en vele bochten weer terug te keren bij het vertrekpunt.

In de Mad Mill draaien de waaghalzen al schommelend op grote hoogte rond.

De Waterspin is een attractie waarin men vele malen over de kop gaat en in de Splash gaat men in een boot van grote hoogte met hoge snelheid naar beneden om in een grote waterplas op volle kracht tot stilstand te komen.
Ten slotte zijn er voor de spanning- en sensatiezoekers nog de Rodelbaan en de Aqua Shute.

Familieplezier
Met name geldt dit voor de attracties zoals de Kikkerachtbaan,  zweefmolen Aqua Swing, Monorail, Botsboten, reuzenrad Kikkerrad en het schommelschip Schip Ahoi.

Kleintjes
Ook deze groep is niet vergeten: de kleintjes zullen veel plezier beleven in de indoorspeeltuin Rick’s Fun Factory, de Locomotion, Minitrein, Speeltuin en in Rick’s Avonturen Burcht.

Tikibad
Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om een bezoek aan het park te combineren met een paar uurtjes Tikibad met een grote keuze aan overdekte waterglijbanen. Ook daar hebben zowel de spanning- en sensatiezoekers, als de families met kinderen het naar hun zin. Het Tikibad is tot 22.00 uur geopend. Voor een verblijf van twee uur in het bad is de prijs in combinatie met het entreekaartje voor het attractiepark € 3,50.

Verblijf
Op Duinrell kan je ook overnachten in comfortabele Duingalows, in eigen tent of caravan of in het Duinhostel. Informatie is te vinden op de in het najaar van 2010 compleet vernieuwde website www.duinrell.nl. Daar staat het volledige Duinrell aanbod vermeld met een gebruiksvriendelijk online boekingssysteem.


Zaterdag 16 april 2011 officiële openingsdag
In het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk en mede naar aanleiding van de actie ‘Kerstgroet aan de Slachtoffers’, waarbij ‘Slachtofferhulp Nederland’ een hoofdrol vervult, staat de openingsdag in het teken van deze organisatie. Naar het zich laat aanzien, geven meer dan 1000 vrijwilligers gehoor aan de uitnodiging van de directie van Duinrell om met hun gezin op deze dag naar Duinrell te komen. Deze ontvangst onderstreept nog eens hoe belangrijk de vrijwilligers zijn voor het werk van ‘Slachtofferhulp Nederland’. ’s Morgens staat er een officieel openingsmoment op de agenda.

Pré-opening zaterdag 2 april Auti-Doe-Dag
Op zaterdag 2 april wordt, voorafgaand aan de openingsdag, een besloten dag georganiseerd: De Auti-Doe-Dag. Op deze dag wordt de aftrap gegeven voor de ‘Autisme Week 2011’, die van 2 tot en met 9 april onder auspiciën van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties voor de tweede keer in Nederland wordt georganiseerd. Het park is op 2 april exclusief geopend voor mensen met autisme en hun familie en het  is dan zo veel mogelijk autismevriendelijk. Op www.autisme.nl zijn nog kaarten à € 15,-verkrijgbaar voor deze dag.

Themadag
De  Autismeweek wordt afgesloten met de themadag “Autisme, een leven lang!” in het Beatrixtheater in Utrecht op zaterdag 9 april 2011. Deze themadag trok vorig jaar circa duizend belangstellenden.

Autisme bij Volwassenen
Het doel van de Autismeweek 2011 is autisme (nog) bekender te maken bij het grote publiek. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) hoopt dat meer bekendheid van autisme zal leiden tot meer begrip. Daarnaast wil de vereniging meer aandacht voor de talenten van mensen met autisme: “Autisme, beperk de beperking, versterk het talent”.

Autismeweek.nl
Op de speciale campagnewebsite www.autismeweek.nl staat alle informatie over de Autismeweek  2011, alle activiteiten die er in deze week georganiseerd worden, nieuwsberichten en informatie over de ‘Autismevriendelijkheidsprijs’. Deze prijs wordt door een deskundige jury toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor (mensen met) autisme.

www.duinrell.nl