Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Hausse in Canada boekingen bij camperreisorganisatie Travelhome .

 Voor het eerst in het 25-jarig bestaan van camperreisorganisatie Travelhome worden er bij de vakantieaanbieder méér campervakanties naar Canada geboekt dan Amerika. Jarenlang gold Amerika als de onbetwiste koploper voor een buitenlandse campervakantiebestemming maar dit jaar ziet de reisorganisatie een hausse in boekingen voor Canada. ‘Canada heeft bij ons Amerika van de troon gestoten,’ aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel. Een verklaring voor de toegenomen populariteit van met name West Canada als camperbestemming ziet Travelhome in een combinatie van aantrekkelijke aanbiedingen en herhalingsbezoek. ‘Campervakanties zijn bij uitstek een repeaters business. Veel klanten die voor hun eerste campervakantie naar Amerika gingen, gaan de volgende keer naar een andere bestemming. Tevens is de concurrentie tussen Canadese camperverhuurders heftiger dan in Amerika waardoor wij gunstige prijsafspraken met de verhuurders kunnen maken: dit vertaalt zich weer in relatief goedkopere Canada camperarrangementen voor de consument,’ aldus Van de Wiel. Travelhome stevent dit jubileumjaar – de organisatie viert zijn 25-jarig bestaan – af op een recordjaar. Over de gehele linie noteert Travelhome een groei van plus 15% ten opzichte van het afgelopen jaar. Nadere info op www.travelhome.nl.
 

Goede vliegverbindingen
In Canada zijn de staten British Columbia en Alberta de meest favoriete bestemmingen, voor Amerika zijn dat Californië, Utah, Arizona en Nevada. Qua vakantiekosten ter plekke is er nauwelijks verschil  tussen Amerika en Canada. Ook de uitstekende vliegverbindingen naar Canada dragen zeker bij aan de groeicijfers. ‘De rechtstreekse vlucht van KLM naar Calgary is een goede aanvulling in het vluchtaanbod. En indien men bereid is om via Amerika naar Canada te vliegen is de keuze nog groter en over het algemeen wat goedkoper,’ stelt Van de Wiel.
 

Cruise en camper combi
Een laatste factor die bijdraagt aan het Canada succes is het nieuwe arrangement dat Travelhome voor dit jaar in de markt heeft gezet: een gecombineerd camper- en cruisevakantie. Men verkent eerst per camper de natuurschoon van de staten British Columbia en Alberta en vervolgens stapt men in Vancouver aan boord voor een cruise langs de kust van Canada richting Alaska.

Travelhome
Travelhome biedt campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Argentinië, Chili, Turkije en Europa. Voor meer informatie over het campervakantieaanbod kijk op www.travelhome.nl. Touroperator Travelhome viert in 2011 zijn 25 jarig bestaan. Ze is aangesloten bij de brancheorganisaties ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), het Calamiteitenfonds en de IATA. Het bedrijf is een dochter van de ANWB.