Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Rijswijk, 16 maart 2011 – Holland International en ArkeFly bieden deze zomer een nieuwe bestemming: Macedonië. ArkeFly vliegt van 1 juli tot en met 26 augustus 2011 elke vrijdag in 2,5 uur rechtstreeks naar Ohrid in Macedonië.

Deze nieuwe charterbestemming is vanaf maandag 21 maart 2011 boekbaar. Macedonië is een ongerepte vakantiebestemming, geschikt voor zon- en strandliefhebbers die hun strandvakantie willen combineren met cultuur en natuur. Bovendien zijn de prijzen in Macedonië erg laag. Een kopje koffie op een terras kost ongeveer € 1, uiteten kan voor minder dan € 10. Een achtdaagse vakantie in Ohrid is al boekbaar vanaf € 299. Holland International biedt ook twee individuele rondreizen per huurauto aan. Een achtdaagse rondreis kan geboekt worden vanaf € 645.

Ohrid
Ohrid is een stad met veel historie en staat onder bescherming van UNESCO. Het heeft een bruisend uitgaansleven en is daardoor voor een grote doelgroep aantrekkelijk. Bovendien ligt de stad aan het Meer van Ohrid, een groot meer tussen groene bergen. Dit is een fijne bestemming voor families met kinderen. Macedonië is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een authentieke en onontdekte vakantiebestemming. De kwaliteit van de accommodaties is goed en een verblijf in Macedonië is zeer betaalbaar.

Rondreizen
Macedonië leent zich ook goed om zelf te verkennen. Holland International biedt daarom twee rondreizen: ‘Bijzonder Macedonië’ en ‘Hoogtepunten van Macedonië’. Bijzonder Macedonië is een achtdaagse rondreis per huurauto door de wijnstreek in het oosten. Tijdens deze rondreis wordt onder andere overnacht op wijnboerderij Popova Kula. De reis gaat verder door de bergen, richting de grens met Griekenland en kan verlengd worden met een strandvakantie in Ohrid. Degenen die niet zelf willen autorijden, kunnen een Engelssprekende chauffeur bijboeken. De rondreis ‘Hoogtepunten van Macedonië’ gaat door het westen van het land. Hier liggen de meest bekende bezienswaardigheden waaronder vele kloosters, drie nationale parken en de meren van Ohrid en Prespa. Ook voor deze reis kan een Engelssprekende chauffeur bijgeboekt worden.