Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Maandag 6 december is het samenwerkingsconvenant getekend tussen ArkeFly, de luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI Nederland en twee luchtvaartdienstverleningsopleiders: ROC Amsterdam - Airport en ROC Tilburg.

Hiermee is de samenwerking onder de noemer Partnership for Talent officieel bezegeld.

Partnership for Talent houdt het volgende in: laatstejaars studenten luchtvaartdienstverlening kunnen hun eindstage bij ArkeFly uitvoeren als Cabin Attendant op de Boeing 767 en de Boeing 737. Studenten die nog een jaar te gaan hebben, en steward of stewardess willen worden, kunnen bij ArkeFly als Service Attendant stage lopen. De Service Attendant vliegt, na de verkorte opleiding, tijdens de stageperiode, als extra servicekracht aan boord, van de Boeing 767 op de route Amsterdam - Curaçao. Het voordeel voor het ROC en haar leerlingen is dat leerlingen al vroeg praktijkervaring opdoen in de lucht. Dit is uniek in Nederland. Het voordeel voor airline ArkeFly is dat zij toekomstige werknemers al in een vroeg stadium aan zich bindt en vertrouwd maakt met de werkwijze binnen deze airline.

In samenwerking met de twee scholen heeft ArkeFly, zowel in Tilburg als in Hoofddorp, stagiairs geworven. Sommigen zijn in november aan hun opleiding tot ArkeFly Cabin Attendant respectievelijk Service Attendant begonnen. De specifieke ArkeFly training wordt deels op de scholen, deels bij ArkeFly op kantoor en deels bij TUI Nederland gegeven.

Maandagmiddag 6 december tekenden Harry Mauw, directeur ROC Amsterdam - Airport en Marion Kolster, directeur ROC Tilburg en de heren Steven van der Heijden, CEO ArkeFly en TUI Nederland en Chrisjan Gelderman, directeur HRM TUI Nederland het convenant, in het bijzijn van alle docenten, begeleiders en medewerkers van de drie organisaties die dit pilot project tot een succes willen maken