Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol ook dit jaar uitgeroepen tot 'beste luchthaven van West Europa' tijdens de Passenger Terminal Expo in Kopenhagen.

Mark Lakerveld, Sr Manager Bagage, nam de prijs vrijdag 30 maart in Kopenhagen in ontvangst, tijdens de door Skytrax georganiseerde uitreiking.

'We zijn ontzettend blij en trots met de prijs. Het is voor ons een belangrijke prijs omdat het de reizigers zijn die ons als beste luchthaven van West Europa waarderen. Deze prijs betekent niet alleen erkenning maar ook een extra stimulans om onze ambitie om Europe's preferred airport te zijn en te blijven waar te maken',  aldus Mark Lakerveld.

Derde beste transferluchthaven ter wereld
In het World Airport Survey voor het seizoen 2010-2011 werd Schiphol als derde beste transferluchthaven ter wereld gewaardeerd, na Singapore Changi Airport en Incheon International Airport.

Verder nam zij de zesde plaats (vorig jaar nog plaats vijftien) in de top tien van beste luchthavens ter wereld in, waarbij binnen Europa alleen de kleinere luchthaven München een betere beoordeling krijgt. Schiphol wordt daarbij met name geroemd om haar bereikbaarheid en haar one-terminal concept.

Tenslotte bezette Schiphol de derde plaats in de wereld voor wat betreft de ontspannende en recreatieve faciliteiten op de luchthaven.

Skytrax
Adviesbureau Skytrax is een adviesbureau gevestigd in Engeland en doet onderzoek naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals de kwaliteit van o.a. luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

Skytrax ondervroeg 11,38 miljoen reizigers uit meer dan honderd landen over de kwaliteit van meer dan 240 luchthavens ter wereld. Daarbij ging het om zaken als bereikbaarheid, faciliteiten en hygiëne. In totaal kregen luchthavens een beoordeling op negendertig punten. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

www.schiphol.nl