Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De ANWB pleit in een brief aan de Tweede Kamer voor afstemming tussen scholen en tijdige informatie aan ouders over wanneer korte schoolvakanties worden gepland.

Nu al kiezen scholen binnen één vakantieregio soms in verschillende weken herfst- of voorjaarsvakantie. Gezinnen met kinderen op verschillende scholen zijn daar de dupe van.

De ANWB hecht sterk aan spreiding van de vakanties om deze betaalbaar te houden en het verminderen van files en overbezetting op vakantiebestemmingen. Wel is afstemming tussen scholen binnen één vakantieregio nodig om ervoor te zorgen dat gezinnen met kinderen op verschillende scholen gezamenlijk op vakantie kunnen gaan. In de praktijk blijken in reisbrochures soms data van vakantieperiodes te staan die niet overeenkomen met die van de school.

De kans dat korte schoolvakanties niet meer gelijk lopen wordt groter. Dit omdat er steeds minder regionale en provinciale organen zijn die overleg tussen scholen organiseren. Gezinnen met kinderen op verschillende scholen worden hier de dupe van. Het ontneemt gezinnen niet alleen de mogelijkheid om op vakantie te gaan maar ook worden de ouders met opvangproblemen voor hun kinderen geconfronteerd.

Nu wordt er in de Tweede Kamer gediscussieerd over nieuwe regelgeving rond vakanties in het basis en voortgezet onderwijs. Uitgangspunt daarbij is dat scholen zelf de zeggenschap krijgen over wanneer zij de herfst- en voorjaarsvakantie plannen.