Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

7 april 2011 doopte Marianne Romijn, directeur van KRAS.NL, drie nieuwe KRAS touringcars van het merk Mercedez Benz, type Toerismo. De touringcars behoren tot het wagenpark van KRAS touringcars.

Onder toeziend oog van Jozef Kras, directeur KRAS Touringcars, en vele collega’s van de beide bedrijven, werden de bussen met een champagneritueel officieel in gebruik genomen.

De drie touringcars hebben ieder 45 zitplaatsen, allemaal met Comfort Class classificatie. De stoelen zijn bekleed met kevlar, een uniek soort nylon. De vloer is niet van het gebruikelijke vinyl, maar van hout. Bovendien zijn er glazen dakluiken in de touringcar gemonteerd, waardoor voldoende daglicht de bus binnenkomt. Verder beschikt de touringcar over een boordkeuken, twee koelkasten, Climat Control, dvd-speler, Ipod en een toilet. Ze zijn ook voorzien van een vooruitrijdcamera. Hierdoor kunnen passagiers via flatscreen tv’s over de schouder van de chauffeur meekijken.

Veilig en schoon
De touringcars zijn voorzien van rook- en brandmelders in de bagageruimte, toilet en motorruimte. Verder beschikken ze over wegrijdbeveiliging, achteruitrijdcamera, een elektronisch stabiliteitsprogramma en gordels op alle zitplaatsen. De bussen zijn niet alleen veilig maar ook beter voor het milieu in vergelijking tot reguliere touringcars. De motoren van de drie nieuwe Toerismo’s zijn namelijk gekoppeld aan een automatische PowerShift versnellingsbak. Dit zorgt voor aanzienlijk minder CO2- en fijnstofuitstoot. Bovendien rijden de bussen op Euro V. Dit is beter voor het milieu dan Euro III en Euro IV.

Bestemmingen
De touringcars zullen voornamelijk worden ingezet op de busreizen van KRAS.NL en zijn deze zomer dan ook veelvuldig te zien op de wegen in heel Europa.

Rijke historie
KRAS.NL heeft een rijke historie. Jozef Kras is directeur van KRAS Touringcars en de kleinzoon van Johan Kras. Johan Kras startte in 1922 de vervoersonderneming KRAS. De eerste activiteit was een lijndienst met een paardentram tussen Ammerzoden en ‘s Hertogenbosch. Het huidige KRAS.NL is nog altijd gevestigd in Ammerzoden maar biedt tegenwoordig vakanties naar meer dan tachtig landen wereldwijd.