Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cape Town Tourism heeft de resultaten bekendgemaakt van het toerisme naar Kaapstad in de periode december 2010 t/m februari 2011. De branche begint te herstellen; Kaapstad staat nog steeds op de kaart.

Met name de provincies Gauteng, de West-Kaap en Kwazulu Natal  kregen reizigers uit onder meer de UK, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Ondanks de mondiale crises is er een bemoedigende toename van binnenlands toerisme in Zuid-Afrika en een herstel van het internationale toerisme. Het aantal boekingen is gestegen ten opzichte van de boekingen in dezelfde periode het voorgaande jaar.

Er is op verschillende manier geboekt. Een deel waren de repeaters die zelf hun boeking hadden geregeld, telefonische boekingen en daarnaast boekingen via reisbureaus. Ook is er een significante toename van de online en last-minute boekingen. Dit laatste was te danken aan de brede inzet van social media en goed toegankelijke en overzichtelijke websites. Maar niet alleen via social media zet Kaapstad zich op de kaart. Ook heeft Kaapstad veel initiatieven als het gaat om klimaatverandering.

Duurzaam
Heel Zuid-Afrika zet zich in voor een duurzame toekomst. Steeds meer mensen en bedrijven zetten zich in en Cape Town Tourism hoopt komend jaar op nog meer initiatieven uit de toeristische branche. Het economische belang van het behouden van het natuurlijke erfgoed van Kaapstad is groot.

Kaapstad is de geboorteplaats van Responsible Tourism. Kaapstad ontwikkelde samen met Responisble Tourism een verklaring welke in 2008 werd ondertekend. Daarnaast is Cape Town Tourism een van de oprichters van het Cape Town’s Climate Change Coalition, een samenwerkingsverband tussen de stad Kaapstad, het toerisme, het bedrijfsleven en het onderwijs. Samen moeten ze ervoor zorgen dat Kaapstad de carbon footprint tot een minimum beperkt en dat er meer verantwoorde economische strategieën worden ontwikkeld.

Climate Change Leadership Awards
De jaarlijkse Climate Change Leadership Awards (CCLA) zijn onlangs in Johannesburg bekendgemaakt. Deze awards dienen om Zuid-Afrikaanse bedrijven, particulieren, scholen en jeugdgroepen te inspireren om groene en duurzame initiatieven op te starten. Zij hebben een belangrijke rol als het gaat om de strijd tegen de klimaatverandering.

Onder de prijswinnaars waren veel in Kaapstad gevestigde bedrijven en organisaties, waaronder:

·         Lentegeur School in Mitchells Plain – voor het speciale onderwijs, de implementatie van het duurzaam telen van groenten en de milieu-initiatieven

·         Backsberg Wine Estate -voor hun leidende rol in aanpassing aan de klimaatverandering, en het innovatieve gebruik van het lichte gewicht plastic fles

·         Woolworths - voor het inkopen van duurzame en lokaal geproduceerd voedsel, en voor de energie-efficiëntie in Woolworths groene winkels

·         Rocking the Daisies – voor het continue verbeteren van groene initiatieven, en voor de versterking van het milieubewustzijn onder hun feestgangers
 

Een mooie prestatie waar Cape Town Tourism trots op is!