Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zuid-Afrika's grootste en belangrijkste toeristische marketingevenement vindt volgende maand plaats: van 7 tot en met 10 mei is de Indaba beurs in Durban dé hotspot van Zuid-Afrika.

Ontdek Zuidelijk Afrika op Indaba en verken daarna de betoverende kuststad Durban!

Indaba South Africa
Indaba is een van de grootste en belangrijkste toeristische marketing evenementen op het Afrikaanse continent. Het breedste aanbod van Zuidelijk Afrika's toeristische producten is hier aanwezig en Indaba trekt dan ook veel internationale bezoekers en media aan. Indaba is een vierdaags evenement dat ruim 13.000 vertegenwoordigers uit de reisindustrie en aanverwante branches aantrekt.
De afgelopen twee jaar heeft Indaba de award gewonnen voor Afrika's beste travel & tourism show. Deze award is toegekend door de Association of World Travel Awards. Indaba is onderdeel van South African Tourism en wordt georganiseerd door Witch & Wizard Creative (Pty) Ltd.

2011: 'Playing Globally, Winning Locally'
Het thema van Indaba 2011 is 'Playing Globally, Winning Locally' waarmee onder andere stil wordt gestaan bij de grote successen van de toeristische groei in 2010. De stijging van 15,1% is ongekend en wordt met gepaste trots geëvalueerd. Daarnaast wordt gefocust op de toekomst en de gestelde doelen om in 2020;
- 15 miljoen toeristen per jaar te ontvangen
- Zuid-Afrika in de top 20 van internationale toeristische bestemmingen te krijgen
- 225.000 extra banen te creëren in het toerisme
Tevens wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van opkomende markten zoals Azië en Latijns-Amerika en de internationale trends in toerisme en marketing.

De Global Media Face Off wordt geleid door CNN's Richard Quest. De volgende panelleden zullen het thema kleur geven in een levendig debat tijdens de Global Media Face Off:
- Iraj Abedian, PAN African Investments CEO en vooraanstaand economist
- Thandiwe January-McLean, CEO van South African Tourism
- Alan Moore, CEO board of airline representatives South Africa
- Salifou Siddo, CEO Tourism Enterprise Partnership

Nieuwe innovaties tijdens Indaba zijn het gebruik van een multi-touch tafelblad waarop meerdere mensen tegelijkertijd bestemmingsinformatie, video content en social media kunnen gebruiken. Ook is er een Indaba tv-kanaal en zijn er natuurlijk interessante netwerk platforms, seminars en briefings.

Durban
Tijdens een bezoek aan Indaba is het ook goed toeven in Durban, de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika. Deze stad heeft sinds jaar en dag een bijzondere aantrekkingskracht. Of het nou komt door de warme Indische Oceaan, de mooie stranden of de overdadige subtropische begroeiing; Durban spreekt tot de verbeelding!
Durban heeft ruim 3 miljoen inwoners en de drukste haven van Zuid-Afrika, het is de hoofdstad van de provincie KwaZulu Natal. Durban heeft de grootste concentratie Indiase immigranten van heel Zuidelijk Afrika en deze bijzondere mix van Oost en West zie, hoor, proef en ruik je overal terug. Geniet van alles dat de stranden te bieden hebben, ontdek de koloniale en Art Deco gebouwen in het centrum of trek het binnenland in voor al het natuurschoon in deze regio.

Must sees & must do's in Durban en omgeving
1. De stranden. Door de wilde golven kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen in Durban. Neem een surfles of een relaxte riksja rit langs de Golden Mile. De Golden Mile is de 6 kilometer lange promenade waar amusementsparken, discotheken, kroegen en markten te vinden zijn. Hier kun je uren doorbrengen en nog niet uitgekeken zijn!

2. Victoria Street Market. Bijna 200 stalletjes met de prachtigste gevlochten manden en houten beeldjes, maar ook heerlijk verse vis en exotische specerijen; dat is de Victoria Street Market. De Indische invloeden zie je hier goed terug. Eet een heerlijke curry en geef je ogen de kost.

3. Valley of 1000 Hills. Net buiten Durban ligt de adembenemende Valley of 1000 Hills. Zoals de naam aangeeft strekt het glooiende heuvellandschap zich kilometers lang voor je uit. Een prachtig gebied om te ontdekken tijdens een wandeltocht.

4. uShaka Marine World. Onder andere Sea World, Wet 'n Wild, uShaka Beach en Durban Dolfinarium zijn in 2004 samen gegaan als uShaka Marine World. In dit enorme park kun je de onderwaterwereld ontdekken en natuurlijk ook van allerlei wildwaterbanen af racen.

Meer informatie over de INDABA beurs: www.indaba-southafrica.co.za
Meer informatie over Durban en KwaZulu Natal: www.tourism-kzn.org
Meer informatie over Zuid-Afrika: www.southafrica.net