Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het is volop lente en de zomer staat voor de deur! De bomen zijn in bloei, de vogeltjes fluiten en het eerste terrasje is door velen al gepakt! Van het mooie weer krijgt men spontaan zin om een weekendje weg te gaan.

Uitwaaien aan zee, fietsen door de Biesbosch, een bootje huren op de Friese wateren; Nederland biedt zoveel moois en de Logis hotels in Nederland helpen hun gasten graag op weg.

Sauna na strand
Met mooi weer is een dagje strand al gauw een logische keuze voor veel Nederlanders. De hordes dagjesmensen ontwijken en toch dicht bij de kust overnachten? Strandhotel Camperduin ligt prachtig verscholen in het duin natuurgebied van Schoorl. Het hotel ligt op slechts 100 meter van de zee! Wanneer het 's avonds afkoelt is het na een lange strandwandeling goed vertoeven in de sauna en stoomcabine, die exclusief geboekt kan worden.

Fluisterboot of kano?
Het prachtige natuurgebied de Biesbosch in Noord-Brabant is bij uitstek geschikt voor fiets- en wandeltochten langs het water. Maar nog leuker is het natuurlijk om het water op te gaan! Vanuit het sfeervolle familiehotel De Brabantse Biesbosch zijn de leukste dagtochten met bijvoorbeeld een fluisterboot of juist lekker actief met de kano te maken!

Fietsen in Friesland
Wie niet zo'n waterrat is gaat wellicht liever wandelen in een bos. Dan is, gek genoeg, Friesland echt iets voor jou. Oldeberkoop ligt bijvoorbeeld tussen drie bossen. Hotel Lunia heeft leuke fietsarrangementen en na zo'n tocht is het lekker om op het terras van het hotel uit te rusten. Het kunstzinnige Oldeberkoop biedt tevens de grootste kunstroute van Nederland aan.

Over Logis
In 1949 werd de "Fédération internationale des Logis" opgericht in de Auvergne in Frankrijk. Logis is inmiddels uitgegroeid tot de eerste Europese zelfstandige keten van 2800 hotels in Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, het Groothertogdom Luxemburg, Italië en Nederland. Elk Logis hotel heeft zijn eigen identiteit, maar voldoet wel aan de kwaliteitseisen van Logis. De kwaliteit van de hotellerie wordt gemeten volgens een rangschikking van "schoorsteentjes" (1 tot 3), terwijl de kwaliteit op het gebied van gastronomie wordt gemeten door middel van "stoofpotjes" (1 tot 3). In Nederland zijn 42 Logis hotels te vinden.