Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Keukenhof heeft in het paasweekend ruim 100.000 bezoekers welkom geheten. Algemeen directeur Piet de Vries is dan ook duidelijk in zijn uitspraak, dat 2011 waarschijnlijk één van de beste paasdagen uit de geschiedenis van Keukenhof is geworden.

“De combinatie van het uitzonderlijk mooie weer, het park in volle bloei en het thema heeft er voor gezorgd dat we zeer tevreden mogen zijn over het groot aantal gasten.” Dit aantal gasten heeft Keukenhof in lange tijd tijdens de paasdagen niet mogen begroeten. Er was veel belangstelling van Nederlandse gezinnen, Duitse gasten en opvallend veel Aziaten waaronder Chinezen.

De interesse uit Duitsland bewijst in ieder geval, dat Keukenhof in de roos heeft geschoten met de keuze voor het thema ‘Duitsland, Land van Dichters en Denkers’. “Onze oosterburen waren altijd al een uiterst belangrijke doelgroep, maar het blijkt dat zij extra worden getrokken door de manier waarop wij dit jaar aandacht aan hun cultuur hebben besteed,” zegt PR-manager Annemarie Gerards. Vele tienduizenden Duitsers zijn afgekomen op het immense mozaïek van de Brandenburger Tor, dat is opgebouwd uit 100.000 prachtige bollen, en de ‘Nederland-Duitsland 1-1 Experience’, waarin bezoekers op een plastische manier door een wereld van overeenkomsten en verschillen tussen beide landen worden geleid.
Ook de officiële opening door mevrouw Bettina Wulff, de echtgenote van de president van de Bondsrepubliek Duitsland, heeft gezorgd voor veel publiciteit, waardoor Keukenhof als toeristisch doel extra op de kaart is gezet. Onder toeziend oog van ZKH de Prins van Oranje, haar echtgenoot Christian Wulff en tal van hoogwaardigheidsbekleders doopte mevrouw Wulff een naar haar genoemde snijtulp met een mooie knopkleur.

Met name Tweede Paasdag togen veel gezinnen en groepen naar Lisse om alle fraais te aanschouwen. De bezoekers konden vanaf 07.00 uur ’s ochtends al genieten van de miljoenen bloemen, de traditionele Hoedenparade en de spectaculaire roofvogelshows. De talloze positieve reacties gaven aan, dat deze extra attracties zeer op prijs werden gesteld.

Keukenhof is nog geopend tot en met 20 mei.