Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Schiphol adviseert reizigers op tijd te komen. Amsterdam Airport Schiphol zet 'Welcome Teams' in om tijdens de drukke meivakantie reizi-gers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Daarnaast informeren deze teams passagiers over bezienswaardigheden en horecagelegenheden en delen kofferla-bels uit.

Drukke dagen
Naar verwachting vertrekken dit weekend ruim 161.000 passagiers (vrijdag, zaterdag, zondag) vanaf Schiphol. De drukte in verband met de meivakantie begon afgelopen weekend al met ruim 131.000 vertrekkende passagiers (vrijdag, zaterdag, zondag). In het totaal reizen dit weekend zo'n 410.000 passagiers (overstappend, aankomend en vertrekkend) via Schiphol.  

Verrassend entertainment van De Wereldreizigers en Vonder & Bloom
Om het vakantiegevoel voor de passagier al op de luchthaven te laten beginnen, worden vandaag, zaterdag en zondag in de vertrekhallen optredens verzorgd door 'De Wereldreizi-gers' en het duo Vonder & Bloom. De enthousiaste wereldreizigers zijn zo divers en kleurrijk als de wereld zelf en verrassen passagiers met een spetterend optreden. Vonder & Bloom is een Amsterdams singer-songwriter duo bestaande uit Nina Ebbenhout (zang, piano) en Ca-roline Ouwendijk (zang, gitaar). Het duo was eerder te zien op Schiphol met hun spectaculai-re 'Come on home international world tour!'

Nijntje
Gedurende de meivakantie zijn er speciaal voor de kleinste passagiers Nijntje-activiteiten achter de paspoortcontrole. Onder begeleiding van een hostess kunnen de kleinste reizigers het Nijntje memoryspel spelen, kleuren en zich verkleden in een kostuum van Nijntje.

Reisadvies
Schiphol adviseert reizigers in de meivakantie op tijd naar Schiphol te komen. Passagiers kun-nen hun reis- en inchecktijd beperken door thuis via internet in te checken of gebruik te ma-ken van de talrijke self-service check-in desks op de luchthaven.

Laagste Prijs Garantie
Naast de gebruikelijke Special Offers, de 100 maandelijkse aanbiedingen met kortingen oplo-pend tot 35% ten opzichte van lokale prijzen, biedt Schiphol op veel producten een Laagste Prijs Garantie. Dat wil zeggen dat deze artikelen nergens anders goedkoper zijn dan op Schiphol. Meer informatie is te vinden op www.schiphol.nl/lpg. Ook kunnen passagiers op Schiphol gebruik maken een Home Delivery Service vanuit Lounge 1. Drank- en chocolade aankopen in de Liquor & Tobacco Store worden met DHL thuisbezorgd.