Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een spannende fietsvakantie hoeft niet ver weg te zijn. Op een afstand van maar net 50 kilometer van de Nederlandse grens ligt Duisburg, als eindpunt van de Ruhrdalfietsroute, maar ook de start in Winterberg is snel bereikbaar.

In het midden van Noordrijn-Westfalen gelegen biedt de
4 sterren-kwaliteitsroute een unieke spanningsboog van het Sauerland met zijn schitterend landschap tot aan de bruisende cultuurmetropool Ruhr. Vooral de milde temperaturen in mei zijn daarbij geschikt voor een fietsvakantie langs de Ruhr.

Als een van de afwisselendste fietspaden langs een rivier in Duitsland rijgt de Ruhrdalfietsroute over een afstand van 230 kilometer indrukwekkende natuurlandschappen, interessante musea en spannende industriële monumenten aaneen als parels aan een ketting. De kunstroute Ruhr met bijzondere kunstwerken direct langs de kant van de weg met betrekking tot het thema 'energie' is sinds 2010 een nieuw cultureel hoogtepunt op de fietsroute. De goede bereikbaarheid met auto en trein maakt een ontspannen heenreis mogelijk, de vele fietsvriendelijke kwaliteitsbedrijven bieden overnachtingsmogelijkheden en zorgen voor het lichamelijk welzijn.

De route, die uitstekend is bewegwijzerd, leidt vanaf de bron van de Ruhr stroomafwaarts langs rustige weide- en graslandschappen met vredige dorpjes en stadjes, velen daarvan met prachtige vakwerkhuizen. Daarbij liggen middeleeuwse burchten, romantische kastelen, gevarieerde musea en een indrukwekkende industriecultuur vaak direct langs de kant van de weg, andere zijn met een korte omweg snel bereikt. Via de voormalige jaagpaden, waarop paarden vroeger schepen langs de Ruhr voorttrokken, kan vaak direct langs de rivier worden gefietst.

Bij het plannen van de reis helpen de gratis brochures Faltblatt zur Erstinformation (in het Nederlands), Tourguide 2011 en de catalogus RadReisen an der Ruhr 2011 (Fietsreizen langs de Ruhr). Actuele tips m.b.t. het verloop van de route vinden fietsers op www.ruhrtalradweg.de. De Radführer RuhrtalRadweg (Bruckmann Verlag, 14,95 euro) en de Kompakt-Spiralo RuhrtalRadweg (Bielefelder Verlag, 9,95 euro) zijn geschikt als uitgebreide begeleider tijdens de tocht en helpen bij de oriëntatie.

Meer tips en informatie over de Ruhrdalfietsroute vindt u op www.ruhrtalradweg.de