Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wouwenberghof bij Cassel is door de AJJH (Vereniging van tuin- en boomkwekerjournalisten) uitgeroepen tot de mooiste tuin van Frankrijk van 2011.  

De hoeve de Wouwenberghof in het licht glooiende Frans-Vlaanderen heeft twintig verschillende thematische tuinen. Vlaamse Renaissance, negentiende eeuw en moderne invloeden zijn uitgangspunt bij de aanleg vanaf 1990 door paysagiste Emmanuel De Quillacq en zijn compaan Bruno Caron. De restauratie van de oude hoeve duurde vier jaar en won meteen een renovatieprijs. De tuinen kregen de Prix Jardin Remarquable en de Prix du Jardinier. Daar komt nu deze prestigieuze prijs bij.De tuin bestaat uit rechthoekige tuinkamers van heesters, heggen en bomenrijen. Ze zijn verschillend ingericht, van streng gecoiffeerd tot los in de vorm, met als kern drie stijltuinen. Vlaamse schilderijen stonden daarvoor model zoals Jagers in de sneeuw van Pieter Breugel de Oude. Verder van de hoeve staan appel- en perenbomen in grasland. Al dan niet gecultiveerd is de voorjaarswei met geschoren banen. In het voorjaar en vroege zomer bloeien tussen de boterbloemen talloze bollen in het veld. Daar loopt de tuin over in het land rondom. Vergezichten geven een bevrijdend gevoel en ruimte voor bewegingsvrijheid. Een moestuin, kruidentuin en arboretum maken van de Wouwenberghof een compleet tuinensemble.

Prijsuitreiking ter plaatse op dinsdag 17 mei om 11 uur.

De tuin is ook het hele jaar te bezoeken voor het publiek. (tot begin November) 5 euro per person, gratis voor kinderen onder de 15 (begeleidt door een volwassene) Kaartverkoop bij het Estaminet 't Kasteelhof in Cassel.

Tuinen van boerderij Wouwenberghof         
1936 route de Steenvoorde, Cassel   -   0033 (0)3 28 40 59 29 begin_of_the_skype_highlighting            0033 (0)3 28 40 59 29      end_of_the_skype_highlighting   -   estaminetkasteelhof@orange