Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

ZUTPHEN – Met ingang van deze week kunnen bij de VVV Zutphen en het Edenhotel in Zutphen elektrische fietsen worden gehuurd. Met deze verhuurmogelijkheid wordt in een grote vraag van de toerist voorzien.

Want met de elektrische aandrijving is het makkelijk om een route door de streek te rijden. Om het pakket nog aantrekkelijker te maken heeft VVV Zutphen ook een tweetal arrangementen samengesteld waarmee een totaal dagje uit kan worden samengesteld. Het reserveren van de fietsen kan zowel aan de balie van VVV Zutphen als via de receptie bij het Edenhotel.

Grote vraag
VVV Zutphen verwacht veel belangstelling voor de fietsverhuur. Daarom zijn er 16 fietsen bij de VVV gestald en nog eens 4 bij het Eden Hotel aan het ’s-Gravenhof, in het centrum van de stad. Het huren van een fiets kost € 19 per dag en huur is mogelijk 7 dagen per week. De VVV is open van maandag tot en met zaterdag en het Eden hotel de gehele week. Tevoren reserveren wordt aanbevolen. In principe is het de bedoeling de fiets terug te brengen op het punt waar de fiets is gehuurd, maar ligt dat tijdstip buiten winkeluren van de VVV dan is er de inlevermogelijkheid bij het Eden Hotel.

Arrangementen
De VVV heeft twee aantrekkelijke arrangementen samengesteld waarmee een totaal dagje uit kan worden gemaakt. Bij de arrangementen zijn coupons opgenomen voor koffie/thee op een mooie locatie onderweg en een lunchpakket dan wel lunch bij een herberg in het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Vanzelfsprekend is een duidelijke routebeschrijving bij de arrangementen inbegrepen. De arrangementen kosten € 29 dan wel € 39 per persoon en zijn aan de balie van VVV Zutphen verkrijgbaar, dit is mogelijk van dinsdag t/m zaterdag.

Elektrische fiets
De Union-fietsen zijn voorzien van een VVV-logo en hebben zeven versnellingen. De fiets is een unisex-model en is dus door zowel mannen als vrouwen te gebruiken. Bij de fiets wordt een adapter meegeleverd, zodat onderweg stroom kan worden bijgeladen. In principe is de accu bij de start van de huur voldoende voor een afstand van veertig kilometer. Naar wens kunnen er fietstassen worden meegegeven.

Nationale samenwerking
Het idee voor de elektrische fietsverhuur is afkomstig van VVV Nederland en VVV Zutphen is een van de verhurende VVV’s. Ook in veel andere steden in Nederland bestaat deze verhuurmogelijkheid. Dit als onderdeel van het landelijke project Meimaand Fietsmaand. De tweede week van mei is er een landelijke fietsestafette, waarvan de aftrap op 10 mei wordt gegeven door de staatssecretaris van Economische Zaken, Henk Bleker. Deze fiets maakt een grote toer door Nederland, waarbij iedere dag een volgend traject wordt afgelegd. Op 18 mei is de start van het traject van Zutphen naar Delden. Via twitter is dan te volgen wat de estafettefietser onderweg ziet en meemaakt.

www.achterhoek.nl