Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vandaag is het Airport Park op Amsterdam Airport Schiphol officieel geopend door Prinses Irene, oprichter en voorzitter van het NatuurCollege, en Maarten de Groof, Executive Vice President en CCO van Schiphol Group.

Passagiers werden tijdens de opening verrast met een picknick in het park.

Het Airport Park is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality. Bijvoorbeeld door afbeeldingen op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Maar ook door projectie van vlinders, en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen komt het parkgevoel tot leven. Net als in grote steden vormt het Airport Park een baken van rust. Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop bekleedde designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Een 130 jaar oude boom dient als wegwijzer voor alles wat het park heeft te bieden.

Duurzame toepassingen
In het park zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels.

Horeca en services
In een Airport Park mogen horeca en services niet ontbreken. Reizigers genieten in het Park Café van ondermeer fair trade koffie, verse sappen en hamburgers op biologische broodjes. Passagiers nemen hun hapje en drankje mee naar het buitenterras of nemen plaats in het park. Aan de rand van het park zijn er stopcontacten voor laptops en andere apparatuur die opgeladen moet worden.

Schiphol Europe's Preferred Airport
Schiphol wil Europe's Preferred Airport zijn en blijven. Dat betekent dat passagiers ervoor kiezen om via Schiphol te reizen. Kiezen voor Schiphol omdat Schiphol veel meer is dan alleen een luchthaven, maar een dynamisch knooppunt waar mensen zich welkom voelen en waar werelden elkaar ontmoeten, zoals in een moderne stad. Om deze ambitie waar te maken wil Schiphol continue voorop lopen. Schiphol bereikt dit door te luisteren naar passagiers en in te spelen op hun wensen en door passagiers te blijven inspireren en verrassen.

Met het innovatieve Airport Park, een gastvrije en inspirerende plek waar mensen aangenaam kunnen verblijven, ontspannen, eten en drinken in een groene omgeving, maakt Schiphol deze ambitie wederom waar.

Conceptontwikkeling en design
Het innovatieve parkconcept waarbij de oorspronkelijke functie van wachtgebied is gekoppeld aan het parkthema is ontwikkeld door Amsterdam Airport Schiphol. Het interieur is ontworpen door Maurice Mentjens. De opening van het Airport Park is mede mogelijk gemaakt door het NatuurCollege.
 
Kijk op www.schiphol.nl/airportpark.