Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een foto-expeditie door Apenheul met tips ‘in het veld’.  Perfecte scherpte, prachtige compositie… een foto die een verhaal vertelt.  Internationaal bekende natuurfotograaf Jan Vermeer geeft graag tips & trucs.

Op vrijdag 27 mei vindt er weer een geheel verzorgde fotoworkshop met Vermeer plaats in Apenheul. Het dierenpark biedt hiervoor een prachtig decor en unieke oefenlocatie.

Gratis seizoenkaart… om te oefenen
Wie zich nu inschrijft voor de workshop op 27 mei ontvangt gratis een seizoenkaart voor Apenheul, om vaker terug te komen en te oefenen in Apenheul. Deelnemen aan de workshop fotografie is alleen mogelijk via voorinschrijving. Voor 27 mei zijn er nog slechts enkele plekken beschikbaar. Deelnemers van deze workshop zijn al bekend met begrippen als diafragma, scherptediepte en sluitertijd. Voor wie twijfelt voldoende met deze begrippen uit de voeten te kunnen, biedt Apenheul ook een leuke instapcursus apenfotografie. Beide workshops worden tevens in het najaar aangeboden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Apenheul, via tel.: 055 - 3575794 begin_of_the_skype_highlighting            055 - 3575794      end_of_the_skype_highlighting, of via .

Prachtige natuurlocatie
Een dag lang neemt Vermeer de deelnemers mee op 'expeditie' door Apenheul. Daar leert men de vele apensoorten in een groene en natuurgetrouwe omgeving te fotograferen; een unieke oefenlocatie. Gedurende de dag krijgen de deelnemers tips ‘in het veld'. Op deze dag komen zaken aan de orde als: compositie van bewegende dieren, anticiperen op een situatie, gedrag van dieren, schaduw en het effect daarvan op bijvoorbeeld de gorilla's. De kosten voor deze bijzondere, compleet verzorgde dag bedragen € 135,-. Dit is inclusief koffie en gebak, een exotische lunch en drankjes.  

Fotograaf Jan Vermeer
Jan Vermeer is een gepassioneerde, professionele fotograaf. Hij won meerdere prijzen in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year competities. Vermeer is al vanaf de beginjaren een vaak geziene gast in Apenheul. Hier ontstond zijn grote passie voor fotografie. Zodoende kent hij als geen ander dé perfecte plekken in Apenheul om nu net dat ene perfecte plaatje te maken. Kleur en vorm zijn sterk bepalend in zijn beelden en vormen een sterke basis voor iedere foto.

Meer informatie is te vinden op www.apenheul.nl en www.janvermeer.nl.