Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Leer hoe je veilig een kampvuur moet maken, een hut kunt bouwen en eten in de natuur vindt! Deze zomer worden er op camping Geversduin 7 spannende Rangercursussen voor kinderen georganiseerd.

Tijdens deze cursus, die 5 dagen duurt, leren kinderen op een leuke en avontuurlijke manier over de natuur en hoe ze daar op een verantwoorde manier mee om kunnen gaan. De kinderen gaan in teams de natuur onderzoeken, ze lopen een speurtocht met kompas of gaan op bosexpeditie. Ze leren survivaltechnieken en hun eigen broodjes bakken bij het kampvuur.

Elke dag is er een programma met diverse onderdelen, oa korren, touw knopen, brandnetels zoeken. De activiteiten vinden plaats onder professionele begeleiding en de dag begint om 10u. ’s Middags om 16.00u gaan de kinderen weer naar huis of hun ouders op de camping.

Op de donderdag bouwen de deelnemers hun eigen hut, waarvoor ze de technieken eerder in de week hebben geleerd. ’s Avonds kunnen de kinderen er samen met hun vader en/of moeder in slapen. ’s Ochtends met z’n allen ontbijten en dan de hut weer afbreken om er een survivalbaan van te maken. Na een presentatie van de geleerde technieken aan ouders en andere belangstellenden krijgen de kinderen een Rangerbrevet en wordt een leerzame en avontuurlijk week afgesloten.

Het is het derde jaar dat de rangercursus wordt georganiseerd. Wegens het grote enthousiasme in de voorgaande jaren vindt de cursus dit jaar zeven keer plaats. Vanaf 18 juli begint elke maandag, 7 weken lang, de cursus. Je kan je bij de receptie van camping Geversduin opgeven. Meld je snel aan; vol = vol. Met maximaal 20 deelnemers per week. Vandaag is nog leuker dan gister! Het beloven zeven mooie weken te worden!

De deelnemers kamperen vaak met hun ouders of grootouders op de camping, maar komen ook uit de omgeving. De rangercursus is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en wordt gehouden van maandag tot en met vrijdag.

Deze Rangercursus past helemaal in het centrale thema dat bij Geversduin wordt nagestreefd: Het op een educatieve en avontuurlijke wijze beleven van de natuur.

Om mee te doen aan de cursus moet je contact opnemen met Kennemer Duincamping Geversduin via telefoonnummer 0251-661095.

Voor meer informatie kijk op campinggeversduin.nl bij Rangercursus.