Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

LISSE -- De 62ste editie van Keukenhof is uitgegroeid tot een absoluut topseizoen. Dit seizoen behoort tot één van de betere seizoenen uit de geschiedenis van Keukenhof. Het exacte bezoekersaantal is nog niet bekend.

Directeur Piet de Vries is dan ook uiterst tevreden. De spreiding van de herkomst van de gasten doet hem zichtbaar deugd. “In de economie wordt veel verwacht van de zogenaamde opkomende landen. Uit een analyse van de splitsing van de oorsprong van de bezoekers blijkt dat ook bij ons sprake was van een sterke stijging van het aantal Aziaten: Chinezen, Indiërs, Koreanen, Indonesiërs en Thai. Maar aan de andere kant hebben we nog nooit in de historie zoveel gasten uit de traditionele landen van herkomst mogen begroeten: zeer veel Nederlandse gezinnen en ontelbare bussen met Duitsers. Op een gegeven moment dachten we zelfs dat onze toch alleszins ruime parkeerfaciliteiten onvoldoende zouden zijn.” Volgens De Vries heeft het mooie weer ook zeker bijgedragen aan dit succes.

De belangstelling van onze oosterburen zal ongetwijfeld te maken hebben met het thema van dit jaar: Duitsland, Land van Denkers en Dichters. De tentoonstelling werd in de week van de eerste lentedag geopend door mevrouw Bettina Wulff, de echtgenote van de Bondspresident van de Bondsrepubliek Duitsland Christian Wulf, in aanwezigheid van de Prins van Oranje.
Tevreden stemmend waren ook de positieve opmerkingen over de manier, waarop dat thema is ingevuld. Vanzelfsprekend trok het immense bloemenmozaïek van de Brandenburger Tor veel aandacht. Maar ook de doop van de naar haar genoemde lelie door voormalige schaatsster Anni Friesinger werd door vele honderden aanschouwd.

Keukenhof 2012 is voor het publiek geopend vanaf 22 maart en zal vervolgens toegankelijk zijn tot en met 20 mei. Nu reeds is het thema voor 2012 bekend: Polen; de romantiek van Chopin. Er zijn verschillende redenen waarom er voor Polen is gekozen. Voor de export van de Nederlandse snijbloemen en bollen wordt het een steeds belangrijker markt. De aandacht voor Polen zal ook belangstelling trekken uit de Polen omringende landen. Bovendien neemt het toerisme vanuit Polen toe.

In 2011 zal het park nog drie dagen open zijn tijdens de Nationale Bloembollenmarkt van 14 t/m 16 oktober.