Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Val Gardena organiseert bike weekend met de ‘Sellaronda Hero’ en ‘Sellaronda Bike Day’. Op zaterdag 2 juli 2011 organiseert Val Gardena voor de tweede keer op rij het bike event ‘Sellaronda Hero’.

1500 Professionele bikers uit 20 landen van over de hele wereld staan klaar om de strijd aan te gaan. Twee routes van 50 km en 82 km vormen de uitdaging voor de bikers. Ook is er aan de kids gedacht; speciaal voor hen is er een ‘Hero Kids’ route uitgezet. Eén dag later, op zondag 3 juli 2011 vindt voor de zesde keer de ‘Sellaronda Bike Day’ plaats. Aan deze 63 km lange tour mag iedereen mee doen. Daarnaast biedt Val Gardena deze hele zomer begeleide ‘Sellaronda MTB tours aan die dwars door het landschap van de Dolomieten leiden, wat door de UNESCO bekroond is met een plek op de werelderfgoed lijst.

Sellaronda Hero
Op zaterdag 2 juli start om 08.00 uur de ‘Sellaronda Hero’. 1500 Deelnemers gaan de strijd aan met elkaar en het uitdagende parcours van het Sella en Sassolungo gebergte. Het uithoudingsvermogen van de getrainde bikers wordt hier flink op de proef gesteld. Er zijn twee parcours, 50 km en 82 km. Rond 11.00 uur worden de eerste bikers van de 50 km lange tour bij de finish verwacht, rond 12.30 uur de bikers van het 82 km lange parcours. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats waarbij de eerste tien naar huis gaan met een geldbedrag. De grote winnaar mag tevens de prestigieuze ‘Hero Trophy’ in ontvangst nemen.

Hero Kids
Speciaal voor de kids is er een parcours uitgezet van 3 km. Op zaterdag 2 juli start om 09.30 uur de ‘Hero Kids’ waarbij kinderen van 6 tot en met 12 jaar spelenderwijs het parcours afleggen. Kinderen kunnen aangemeld worden via: . Deelname bedraagt € 15,- per kind.

Sellaronda Bike Day
Op zondag 3 juli start om 08.30 uur de ‘Sellaronda Bike Day’, die toegankelijk is voor zowel de professionele als voor de recreatieve biker. Het is een non-competitief evenement en de toegang is gratis, inschrijven is niet nodig. De route is 63 km lang en loopt langs de vier bergpassen van de Dolomieten, Sella, Pordoi, Campolongo en Gardena. Wat het extra bijzonder en veilig maakt is dat de wegen tussen 08.30 uur en 17.30 uur gesloten zijn voor het reguliere verkeer.

Sellaronda MTB Tour
Vanaf 26 juni tot en met 11 september 2011 worden er begeleide mountainbiketochten georganiseerd. Dankzij de professionele mountainbikegidsen en fietstransport per lift, kun je de vier bergpassen van het Sella gebergte in één dag fietsen. Er zijn verschillende startpunten. De afdalingen zijn over het algemeen op onverharde wegen. Voor de fans van ‘fat wheels’ (bikes met bredere banden), heeft de Sellaronda MTB Tour een speciaal parcours uitgezet. Met de klok mee is de tocht over de Sellaronda 58 km met 3400 af te leggen hoogtemeters. Tegen de klok mee fiets je 53 km met 3000 hoogtemeters.

Consumenten vinden meer informatie over mountainbiken in Val Gardena op www.valgardena.it

Val Gardena (1226 - 2700m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). De Italiaanse Dolomieten zijn vanwege hun uitzonderlijke schoonheid door de UNESCO aangewezen tot cultuur- en natuurwonder en staan op de Werelderfgoed lijst. Val Gardena is één van de valleien die in de Dolomieten ligt. Zowel in de zomer als in de winter is het in Val Gardena zeer aangenaam.