Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nauwe samenwerking tussen museum en reisorganisatie in nieuwe glossy.  In het glossy magazine dat deze week verschijnt ter gelegenheid van de nieuwe expositie Be My Guest.

10 ontmoetingen met Aboriginal kunst, werken het AAMU, Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst en TravelEssence voor het eerst nauw samen. Kopers van het magazine kunnen meedoen aan een prijsvraag en maken kans op een geheel verzorgde TravelEssence reis ter waarde van € 3000 naar een van de mooiste plekken van de wereld: Australië. De reis biedt een uitgelezen kans om ter plekke kennis te maken met de Aboriginal cultuur en kunst.

De te winnen reis omvat een ticket met Cathay Pacific via Hongkong naar Cairns en een reis door Australië van één week. Vanaf Cairns reist de winnaar naar Alice Springs in het rode hart van dit enorme continent en bezoekt vervolgens de bruisende stad Sydney. De winnaar kan de reis desgewenst tegen betaling verlengen en een ticket boeken voor een tweede persoon. De prijsvraag en alle voorwaarden zijn te vinden op www.aamu.nl  De kassabon van de aankoop van het magazine is nodig om mee te kunnen doen. Reacties kunnen tot en met 31 december 2011 worden ingestuurd.

Be My Guest is een uitgave van het AAMU en Comuse en zal te koop zijn in de museumwinkel van het AAMU, in de grotere Bruna-winkels en bij de Selexyz boekenwinkels voor € 5,95.

Over TravelEssence
TravelEssence is dé Down Under specialist en biedt hooggekwalificeerde en individuele reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland aan. TravelEssence heeft rechtstreeks contact met de klant en maakt reizen op maat voor elk budget; dit kan in een persoonlijk gesprek bij de klant thuis. De reisorganisatie verzorgt de vluchten naar en door Australië, tussenstops, verblijf, tours en safari’s. Ze bieden bijzondere, kleinschalige accommodatiemogelijkheden en voor de tours wordt nauw samengewerkt met Aboriginal gemeenschappen door heel Australië. www.travelessence.nl

Over het AAMU
Het AAMU – Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst in Utrecht is het enige museum in Europa dat zich geheel richt op de Aboriginal kunst. Dit jaar viert het museum zijn 10-jarig bestaan met een uitgebreid programma rond Aboriginal beeldende kunst, film en podiumkunsten. De expositie Be My Guest opent deze week en loopt tot en met 8 januari 2012. Hierin laten 10 gastcuratoren op uitnodiging van het AAMU werken van grote namen uit de Aboriginal kunst een dialoog aangaan met hedendaagse kunst uit allerlei windstreken en disciplines. www.aamu.nl