Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op woensdagavond 13 juli is er een eenmalig optreden van de succesvolle Nieuw-Zeelandse band Moana & The Tribe. De tuin van Volkenkunde is de plek waar dit muzikale spektakel plaatsvindt.

Het is een enorme buitenkans dat Volkenkunde de groep heeft kunnen contracteren en dat ze Leiden aandoen tijdens hun Europese tour.
Het optreden van de band past helemaal bij de grote tentoonstelling MAORI over de oudste bewoners van Nieuw-Zeeland die nog t/m 18 september te zien is. De tentoonstelling is dan ook extra geopend die avond.

Moana & The Tribe is in 2002 opgericht. Hun CD ‘Toru’ kwam in 2003 op nummer 17 van de European World Music Charts  binnen. Al snel bestempelden poprecensenten de band als een van de meest succesvolle bands die Maori-traditie en andere muzikale invloeden optimaal met elkaar verbinden. Soul, reggae en funk worden gemixt met traditionele Maori-teksten, de dreigdans Haka en kenmerkende Maori-instrumenten. De thema’s van de songs zijn onderwerpen die voor Maori’s belangrijk zijn, zoals spiritualiteit, de natuur, Maori-tradities en grote historische gebeurtenissen.

De charismatische zangeres Moana Maniapoto is de spil van de groep. De band bestaat verder uit een wisselend aantal muzikanten, zangeressen en dansers: Trina Maniapoto en Amiritia (zang), Cadzow Cossar(gitaar), Mahuia Bridgeman-Cooper(viool), Kaitapu Monga(bas en zang), Randolph Meuelli(percussie en zang), Te Hira Paenga(Haka), Aaron Hapukui(Haka), Horomona Hora(zang en dans), Scott Morrison(Haka) en Paora Sharples(Haka).

Openluchtconcert Moana & The Tribe
adres:  Museum Volkenkunde  | Steenstraat 1 | Leiden | t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl
datum: woensdag 13 juli 2011 20.30 uur
entree: € 7,50 incl. consumptie en bezoek aan de tentoonstelling MAORI
Geen voorverkoop. Kaarten op de dag zelf aan de kassa verkrijgbaar.