Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

airberlin is de eerste hybride luchtvaartmaatschappij die gebruik gaat maken van de volledige suite van Amadeus Altéa.

Overstap ter ondersteuning van de integratie met de toekomstige oneworld® alliantiepartners.
De volledige Altéa suite beheert reserveringen via meerdere kanalen, inventaris en vertrekcontrole

Amadeus, een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, en airberlin, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, hebben een meerjarig IT-contract getekend voor de implementatie van de volledige Amadeus Altéa suite, het Customer Management System van Amadeus. De Duitse hybride luchtvaartmaatschappij zal in het voorjaar van 2012 zijn reserveringen, inventarisbeheer en vertrekcontroles hebben overgezet naar de nieuwe generatie Altéa.

airberlin treedt naar verwachting begin 2012 toe tot de oneworld alliantie en het vermogen van Altéa om naadloos informatie uit te wisselen met de partners is een primaire drijfveer voor airberlin’s IT-transformatie. De airline zal met een volledig geïntegreerd systeem ook profiteren van een samenhang tussen de verschillende verkoopkanalen.

Per jaar vervoert airberlin meer dan 33 miljoen passagiers. Tickets worden rechtstreeks via de website en service center van airberlin verkocht, maar ook indirect via reisbureaus en touroperators. De luchtvaartmaatschappij maakt nu al gebruik van de reservering en inventaris modules van Altéa voor de boekingen die via GDS distributie of reisbureaus worden gemaakt. Met de nieuwe overeenkomst wordt het gebruik van Altéa uitgebreid naar de gehele bedrijfsvoering.

Christoph Debus, COO van airberlin, over de nieuwe overeenkomst: “Onze geplande overstap naar Altéa is een belangrijke stap in het leveren en verder verbeteren van onze bekroonde service aan klanten en voor een betere integratie met onze partners – beide essentieel voor ons hybride business model. Negen van de twaalf oneworld partners maken al gebruik van het Altéa platform, waardoor we overtuigd zijn van de efficiëntievoordelen die Altéa ons zal opleveren. Daarnaast kunnen we snel technische links implementeren, waardoor ons inkomstenpotentieel zal toenemen.”

Julia Sattel, Vice President Airline IT van Amadeus, voegt daar aan toe: “airberlin is de eerste grote hybride luchtvaartmaatschappij die tekent voor de complete Altéa suite en we zijn verheugd met hen samen te kunnen werken aan het consolideren van hun IT-systemen. We zien een toenemend aantal luchtvaartmaatschappijen, dat een hybride marktpositie inneemt en de positieve invloed van een flexibele en functierijke IT-infrastructuur overweegt om ten volle te kunnen profiteren.

Over Amadeus

Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie.

Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, enz), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).

Amadeus opereert onder een transactie-gebaseerd business model en verwerkte meer dan 850 miljoen factureerbare transacties in 2010.  

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus, via 73 lokale Amadeus Commercial Organisation, klantencontacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2010 een omzet van EUR 2.683 miljoen en een EBITDA van EUR 1.015 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft meer dan 10.130 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com
Voor Amadeus Investor Relations centre, surf naar: www.investors.amadeus.com
.