Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sla je hoofd leeg met gecombineerde golf-kuurvakantie.  Het begrip 'wellness' is onlosmakelijk verbonden met ontspanning, rust, massages en schoonheidsbehandelingen.

Maar tijdens een kuurvakantie actief bezig zijn is ook goede manier om te ontspannen. Daarom biedt Wellness-Hotels-International, een samenwerkingsverband van 50 kuurhotels verspreid over heel Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland, naast een grote verscheidenheid aan wellness-arrangementen tevens  golf-, fiets-, Nordic Walking-, tennis-, paardrij- en wandelmogelijkheden. ' Ruim 40 aangesloten kuurhotels hebben naast of in de nabije omgeving de beschikking over een of meerdere golfbanen, fiets en wandelpaden. Ideaal dus voor echtparen, stelletjes of vriendenclubs die niet alleen  de hele dag willen kuren', aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-International. Afhankelijk van het hotel krijgen gasten van W-H-I een bepaalde korting op de green fee.  In de 2011 brochure vindt men per hotel uitgebreide informatie over golfen en andere sportactiviteiten. Het aanvragen van de brochure kan via de website

www.w-h-i.eu.


 
Golffaciliteiten
Met een combinatie van golfen en kuren is er een voor ieder wat wils aanbod. Oftewel overdag spelen en s’ avonds kuren of andersom. Of als de man bijvoorbeeld niet de hele dag vertroeteld wil worden kan hij golfen en zij kuren. De banen zijn vaak geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Zo beschikt Golf- & Wellnesshotel Schloss Teschow over een eigen golfgebied van 120 hectare. Het gebied heeft een 27-holes golfbaan voor gevorderden, die tevens gebruikt wordt voor wereld kampioenschappen, en een 9-holes baan voor beginners. Het Jammertal Golf & Spa Resort – niet ver van de grens met Nederland – heeft een 9 holes golfterrein met een overdekte Driving Range en een 18 holes Putting Green. Direct naast hotel Bornmühle in Mecklenburg ligt een 9-holes golfbaan in een landschappelijke omgeving.

Golfen met een schitterend uitzicht kan bij hotel Deimann in Hochsauerland en in Zwitserland biedt W-H-I met het Wellnesshotel Golf Panorama een van de mooiste golfbanen in dat land: het Golf Club Lipperswill.

Feng Shui golfbaan
Wanneer men een verblijf in Hotel Winzer boekt in het Oostenrijkse Salzkammergut is er keuze uit maar liefst 6 golfbanen in de omgeving: golclub Salzkammergut, Golfclub Mondsee, Golfclub Traunsee, Golfclub Drachenwand, Golfclub Weyregg en Golfclub Attersee-Traunsee. En ook gasten van Columbia Hotel in Oberbayern hebben volop keuze; Golfclub Sagmühle, Thermengolfclub Bad Füssing, de Rottaler Golf- en Countrygolfclub en het volgens Feng Shui filosofie aangelegde Panorama Golfclub Fürstenzell.

Behalve golf bieden Wellness-Hotels-Deutschland diverse andere sportieve activiteiten. Zo kan men bijvoorbeeld paardrijden, wadlopen, varen, zeilen, en in de winter skiën, rodelen en bobsleeën. Tevens zijn er in de omgeving van alle hotels goede wandel- en fietsroutes.

Wellness-Hotels-International
De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de

vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.