Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Europa-Park staat niet alleen bekend om haar grote aanbod aan attracties en zes uur show per dag, het is ook het attractiepark met de meest uitgebreide evenementen-kalender.

Met name de zomer wordt hier echt gevierd: van Beachparty’s, zwoele shows tot en met een Schwarzwald-dag en Western Nights.

De naam zegt het al, Europa-Park kent als thema de Europese landen. Dertien zijn er tot in de kleinste details in het park nagebouwd en ook kan men hier genieten van de lekkernijen uit deze landen. Het Europa-thema komt ook terug in de vele festiviteiten die dit jaar op het affiche staan. Zo is er deze zomer een Franse dag (14 juli), een Zwitsers feest (1 augustus), een Russisch feest (6 en 7 augustus) en staat Portugal in het middelpunt van de Pirates Beachparty’s op  23 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus. Ook de eigen regio komt aan bod tijdens het Badische Wijnfeest op 9 juli en de dag van het  Zwarte Woud op 10 juli.

De zomer staat helemaal centraal op 30 juli als het park tot middernacht geopend is. Geniet tot midden in de nacht van muziek, shows en attracties. Op 30 juli gaan ook de Zuid-Afrikaanse weken van start. In het Colonial House staan dan authentieke gerechten en wijnen uit de Kaap op het menu. Langer genieten van het park? Dat kan op de vrijdagen vanaf 15 juli. In het IJslandse themagebied is er vanaf 19.00 uur een Chill-lounge ingericht met lekkere hapjes en cocktails.

Ook in het Europa-Park Resort is het feest. In de maanden juli en augustus vinden elke vrijdag en zaterdag (m.u.v. 30-7) op het Camp Resort de Western Nights plaats. Ook gasten die hier niet verblijven zijn welkom. Datzelfde geldt voor de fonteinenshow in Hotel Colosseo en de avondshow die hier vanaf 31 juli op de planken staat.

Ook thuis kunt u van de zomer in Europa-Park genieten. Iedere zondag wordt het muziekprogramma Immer wieder Sonntags uitgezonden vanuit Europa-Park. Wekelijks kijken meer dan 2 miljoen mensen in binnen- en buitenland naar dit ARD-programma.

Het complete evenementen-programma is te vinden op www.europapark.nu. Europa-Park is geopend tot en met 6 november, dagelijks van 9 tot 18.00 uur. Afhankelijk van de drukte blijft het park in het hoogseizoen langer geopend. Dit wordt iedere dag om 13.00 uur in het park bekendgemaakt.

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.nu