Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Utrecht, 1 juli 2011. Nieuwste bestemming: de Filipijnen.  De grote groep Nederlanders die de aankoop van een tweede huis hoog op het verlanglijstje heeft staan kan deze langgekoesterde wens verwezenlijken op Second Home International 2011.

Deze populaire publieksbeurs bundelt elk voor- en najaar een actueel en gevarieerd aanbod internationaal onroerend goed en is in deze branche het langslopende evenement in Europa. De 30ste editie staat op de agenda van 30 september tot en met 2 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht. In al die jaren heeft de beurs een uitstekende reputatie opgebouwd en zich bewezen als betrouwbaar en innovatief trefpunt in een markt die wordt gekenmerkt door een komen en gaan van vergelijkbare evenementen. Dit najaar presenteren zich honderden gerenommeerde partijen, ervaren en betrouwbare aanbieders, bemiddelaars en adviseurs, financiële dienstverleners, hypotheekverstrekkers en verhuisbedrijven, waaronder een groep van circa vijftig exposanten die al vanaf de eerste editie aan Second Home International deelnemen. Nieuwste bestemming is de Filipijnen.
    

Nederland is hot
‘’De bezoekers kunnen dit najaar vooral uitkijken naar een sterk toegenomen aanbod recreatiewoningen in Nederland want het eigen land is helemaal hot’’, blikt projectmanager Annelies Schenk van beursorganisatie VNU Exhibitions vooruit. ‘’Prominente Nederlandse partijen zoals Topparken, Droomparken en Europarcs pakken stevig uit en bouwen complete, prachtig ingerichte voorbeeldwoningen op de beursvloer. In het keuzeproces rond een tweede huis zijn ook de ligging aan het water of in een landelijke omgeving van belang. Veel geïnteresseerden zijn op zoek naar rust en ruimte. Met het huizenaanbod wordt in deze behoeften voorzien’’.

Op zoek naar zekerheid
‘‘Daarnaast is ruim aandacht voor de praktische zaken, deskundige wettelijke, juridische en fiscale informatie rond de aankoop en het bezit van een tweede huis. Onze bezoekers willen zekerheid, vooral als het gaat om woning in een ver en vreemd land. In een partnership met KPMG en Van Lanschot wordt voor dit doel een centraal gelegen Adviesplein tot stand gebracht en zijn seminars in voorbereiding. De huizenkopers in spe kunnen hier hun voordeel doen met onafhankelijk advies van notarissen, juristen en fiscalisten’’.

Thailand en Portugal
‘‘Alle exposanten worden overzichtelijk naar werelddeel ingedeeld, want de ervaringen tijdens een vakantie zijn sterk van invloed op de keuze van een land. Dit vormt de directe aanleiding om er voor het eerst twee bestemmingen extra uit te lichten met speciale Paviljoens. Gekozen is voor Portugal, in nauwe samenwerking met het nationale verkeersbureau Turismo de Portugal, en voor Thailand. In aanvulling op de vaak technische informatie op het Adviesplein kunnen de geïnteresseerden zich op deze Paviljoens en détail op de hoogte laten brengen over zaken als het klimaat, de cultuur en de politieke situatie in deze landen’’.

Verhuur van belang
‘’Voor velen zijn ook de mogelijkheden voor verhuur van belang. Beheer- en verhuurorganisaties staan de bezoekers met raad en daad terzijde, hebben speciaal ontwikkelde softwarepakketten of een portal met een eigen internetpagina voor elke eigenaar om de woning aan te prijzen met alle verhuurmogelijkheden op een rijtje. Nog een nieuw initiatief is dat tijdens rondetafelsessies gesprekken kunnen worden gevoerd met ervaringsdeskundigen, huiseigenaren die die hun woning met succes hebben verhuurd’’, aldus Annelies Schenk, projectmanager van Second Home International 2011.

Voor meer informatie: www.secondhome.nl