Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amsterdam, 7 juli 2011. Ruim 12 miljoen Nederlanders gaan binnenkort weer op zomervakantie. Hoewel bijna driekwart (70%) de vakantie over de grens viert, neemt nagenoeg 40% van de reizigers geen EHBO-kit of reisapotheek mee......

en laat 20% de verzekeringspapieren thuis. Bijzonder is dat jongeren zich beter oriënteren op mogelijke gezondheidsrisico’s dan ouderen.
Dit blijkt uit recent onderzoek onder 500 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van Europeesche Verzekeringen.
 
De onderzoekcijfers zijn opvallend omdat ruim een derde (34%) van de Nederlandse vakantiegangers aangeeft wel eens ziek te zijn geweest op vakantie. “Om onbezorgd te kunnen genieten van uw vakantie adviseren we dat u zich vooraf even verdiept in de gezondheidsrisico’s die u loopt tijdens uw vakantie”, aldus Ernst van Donselaar van de Europeesche
 
Jongeren versus ouderen

Jongeren tussen de 18 en 34 jaar oud bereiden zich anders voor dan de groep daarboven. Zij geven vaker aan zich via verschillende websites te informeren over eventuele ziektes op reis (28%). Van de reizigers boven de 35 raadpleegt maar iets meer dan 10% het internet ter voorbereiding op gezondheidsrisico’s.
 
Mannen versus vrouwen
Vrouwen bereiden zich iets beter voor op gezondheidsrisico’s op de vakantiebestemming. Zo nemen zij vaker een reisapotheek of EHBO-kit mee dan mannen (66% versus 56%). Mannen treffen in vergelijking tot vrouwen zelfs vaker helemaal geen voorbereidingen voor mogelijke vakantiekwalen (12% versus 5%).
 
Naarmate de reisbestemming verder weg is, nemen de voorbereidingen toe. Ook hier scoren jongeren beter. Ruim een derde (35%)van de reizigers tussen 18 en 34 jaar zorgt voor de juiste vaccinaties en anti-malariatabletten terwijl maar 20% van de Nederlanders van 35 jaar en ouder dit doet. Deze laatste groep neemt wel vaker medische informatie mee van henzelf en hun reisgenoten (35%).

Top 5 vakantiekwalen
De meest voorkomende vakantiekwalen waar Nederlandse vakantiegangers mee te maken hebben zijn:
1.     Acute diarree (51%)
2.     Verbrand door de zon (44%)
3.     Insectensteek of -beet (30%)
4.     Verstopping (16%)
5.     Wagen-/lucht-/zeeziek (13%)

Altijd medische informatie bij je
Om vakantiegangers een onbekommerde vakantie te bezorgen heeft Europeesche Verzekeringen in samenwerking met Dokterdokter.nl een medische iPhone app ontwikkeld voor reizigers: Hulp op Zak.