Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

's Werelds beste professionele surfers zullen van 14-24 juli in Jeffrey’s Bay (Zuid-Afrika) strijden voor de Billabong Pro J-Bay 2011. Een spectaculair evenement op de mooiste stranden van de Oostkaap, Zuid-Afrika.

Elf dagen lang is Jeffrey’s Bay in party sfeer en het decor van surfers uit de hele wereld en festivalgangers. Jeffrey’s Bay ligt op ca. een uur rijden van Port Elizabeth, is zeer populair bij toeristen en staat in de wereldtop 5 van surfparadijzen. Niet voor niets, Jeffrey's Bay heeft eindeloze stranden, perfecte golven en een heerlijk klimaat.

Surfparadijs
Het is de 26ste editie van het prestigieuze surfkampioenschap, dat zal plaatsvinden op de Supertubes van Jeffrey’s Bay. De stranden, welke 300 meter kustlijn omvatten, zijn wereldberoemd vanwege de high performance surf breaks.  
De meest getalenteerde surfers ter wereld zullen aanwezig zijn op de Billabong Pro J-Bay: tienvoudig en regerend wereldkampioen Kelly Slater (USA), de Zuid-Afrikaanse superster en eventkampioen, Jordy Smith, en voormalig wereld- en event kampioen Mick Fanning (AUS). Uiteraard zijn de vorige Billabong Pro J-Bay kampioenen Joel Parkinson en Taj Burrow (beide Australiërs) ook aanwezig.


Duurzaam
Klimaatverandering en bewustwording van deelnemers en toeschouwers staat centraal tijdens het Billabong Pro J-Bay. Een groen evenement waarbij de CO2 uitstoot zoveel mogelijk beperkt wordt door o.a. het gebruik van duurzame energie, biologisch afbreekbare containers, papier in plaats van plastic zakken en het gebruik van biodiesel voor de evenementvoertuigen.

Live volgen
Wereldwijd zullen honderdduizenden het wel en wee van de surfers volgen via webcasts op http://www.billbabongpro.com/, met live scoring, deskundig commentaar en interviews, video beelden, slow motions, en uiteraard tal van highlights. Wie zelf de spectaculaire surfers wilt zien, kan het beste kijken vanuit het natuurlijke amfitheater in de duinen met uitzicht op de Supertubes.

Muziek
Maar er is meer te beleven deze zomer in Jeffrey’s Bay:  het Billabong Pro Music Festival dat zal plaatsvinden van 15 tot en met 17 juli. Grote namen uit de underground muziek met een line-up van 14 Zuid-Afrikaanse top bands zoals the likes of Aking, City Bowl Mizers, P.H.Fat, Jack Parow en de populaire Hot Wasabi band met de legendarische voorman Steve Walsh.

Wie na het surfen en de muziek wilt genieten van de schitterende Zuid-Afrikaanse natuur in de Oostkaap kan o.m. terecht in het Tsitsikamma National Park, Addo Elephant National Park of het Kwantu Game Reserve.
 
Meer weten? Kijk dan op http://www.visiteasterncape.co.za/