Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van 4 t/m 17 februari 2013 staat Oostenrijk in het teken van het WK skiën in Schladming / Steiermark.

14 dagen lang strijden ´s werelds beste skiërs uit alle disciplines om de winst. Hier een voorproef op alle voorbereidingen....
Reeds in 1982 vond hier al eens een WK skiën plaats en met de jaarlijkse Nightrace hebben de Schladminger uitermate veel ervaring opgedaan in het organiseren van dergelijke grootse evenementen. 31 jaar later is de gehele regio opnieuw met het WK-virus aangestoken. Overal worden liften en pistes gemoderniseerd en uitgebreid. Daarnaast vergroot de hotellerie in de gehele regio Schladming-Dachstein hun aanbod zowel kwantitatief als kwalitatief uit. Ca. € 400 mln. wordt er in de infrastructuur in en rondom Schladming geïnvesteerd ten gunste van de WK in 2013. Grote waarde wordt daarbij gehecht aan de ecologische en economische duurzaamheid. Men wil aan de ene kant het grote evenement als draagvlak gebruiken om zich in Europa als zomer en winter vakantiebestemming te positioneren en te vestigen. Aan de andere kant wil Schladming al „Groene WK“ internationale maatstaven zetten.

Groen WK in Steiermark, het groene hart van Oostenrijk
Tijdens het WK viert men vakantie zonder auto. Want in het kader van een „groen WK“ focussen de organisatoren zich op korte afstanden tussen de verschillende belangrijke plaatsen tijdens dit evenement. Alle „hot-spots“, van het finishstadion tot en met de plek voor de prijsuitreikingen, liggen in een cirkel van max. 350 m rondom het centrale punt „Planet Planai“ en zijn daardoor allemaal te voet bereikbaar. Ook de wedstrijdafdalingen bevinden zich rondom deze architectonisch bijzondere en multifunctionele dalstation-„planeten“ vlakbij het dorpscentrum. Verschillende disciplines eindigen in het aangrenzende finishstadion. Deze concentratie van locaties heeft voor de gasten een belangrijk voordeel: 85% van de pistes is ook tijdens de WK zonder problemen te bereiken.

Naast de vele sportieve activiteiten zijn er ook nog culinaire argumenten om deze regio te bezoeken. Op de bergen verzorgen de skihutten de wintersporters met smakelijke gerechten, in het dal worden zij verwend met regionale lekkernijen en internationale keukens. De daar geboden gezelligheid is na het sportieve hoofdmenu het dessert van het WK-menu.

Traditie: Skiwedstrijden in Steiermark
Skiwedstrijden hebben een lange traditie in Steiermark waardoor de Steirer veel ervaring en kennis hebben opgedaan om elke wedstrijd nog beter te kunnen organiseren. Dat komt niet alleen doordat er 150 km oostelijker op de Semmering, waar in 1893 de allereerste internationale skiwedstrijd van Midden-Europa plaats gevonden heeft. Ook de Schladminger zelf hebben relevante ervaring opgebouwd: 15 edities van de „Nightrace“ zijn hier al georganiseerd en in 1982 heeft hier al eens een WK skiën plaats gevonden.

Zelf ervaren…
Respect! Dat gevoel komt boven wanneer men bovenaan de immens stijle wedstrijdafdaling staat, waar  ´s werelds beste skiërs jaarlijks met ca. 70 km per uur door een bos van slalompaaltjes richting de finish afstuiven. Aankomende winter kunnen bezoekers zich al meten met de wereldkampioenen van morgen. Op de Planai kunnen zij al de wedstrijdafdaling bedwingen of carven op de aangesloten skibergen van Haus im Ennstal, Pichl/Reiteralm of Rohrmoos/Hochwurzen, waar volgende winter ´s werelds beste skiërs zullen trainen.

Meer informatie:                     
www.schladming2013.at
www.steiermark.com
www.schladming-dachstein.at