Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Roter Hahn boerderijen nodigen gasten uit voor oogstfeesten en ‘törggelen’. Zuid-Tirol staat in de maand oktober helemaal in het teken van de appeloogst, de druivenpluk, oogstfeesten en ‘törggelen’, een populaire lokale traditie.

In de vele valleien zijn honderden appelboomgaarden en wijngaarden waar met man en macht wordt gewerkt om het fruit op tijd binnen te halen. Gasten op Roter Hahn Vakantieboerderijen worden door de boer van harte uitgenodigd om ook mee te helpen tijdens de pluk en deel te nemen aan alle feestelijkheden zoals het ‘Boeren Oogstfeest’ van de Bauernbund op 22 oktober in Bolzano. Tijdens deze feestelijke boerenmarkt presenteren de plaatselijke boeren hun producten en delicatessen aan de bezoekers.

 

Eén van de bijzondere tradities in het najaar is ‘törggelen’. Wijn- en appelboeren openen vanaf midden september hun speciale (wijn)kelders en schenken de gasten de eerste wijn van het seizoen en serveren typische streekgerechten. Ook bij de plaatselijke bevolking is het ‘törggelen’ in de ‘Buschenschänke’ erg populair. Voor de meeste locaties is het zelfs raadzaam om vooraf te reserveren. Op de site roterhahn.it staan alle aangesloten en gekwalificeerde locaties onder ‘boerencafés’ of Buschenschänke’. Voor de kinderen is er vers vruchtensap van het zojuist geoogste fruit. In december gaan de meeste Buschenschänke weer dicht. Er zijn speciale wandel- en fietsroutes die langs de verschillende locaties voeren. De routes zijn ook op de website beschreven.

Ook op de Roter Hahn vakantieboerderijen staat het activiteitenprogramma voor gasten in het teken van de herfst. Zo organiseren zij kooklessen met lokale streekproducten, niet alleen de eerste wijn van het seizoen kan worden geproefd, maar ook het eerste appelsap van de nieuwe oogst.

Culinaire evenementen in het najaar

Naast het ‘Boeren Oogstfeest’ zijn er diverse culinaire en traditionele evenementen in het najaar. Een paar suggesties:

30 september 2011 --- Speck-feest in Villnöss
14 oktober 2011 ---  Druivenfeest in Merano (ter afsluiting van de wijnoogst)
15 oktober – 6 november 2011 ---  Kastanjedagen in Lana. Ontdek de culinaire mogelijkheden van de        kastanje in al haar facetten via lezingen, gerechten en rondleidingen. Proef het versgebakken kastanjebrood of warme kastanjebeignets.
Alle details staan op de site www.roterhahn.it.