Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Costa Romantica, een cruiseschip van Europa’s nummer 1 cruisemaatschappij Costa Cruises, ondergaat een totale metamorfose en wordt zelfs omgedoopt tot de Costa neoRomantica.


Dat het niet gaat om een gewone opknapbeurt blijkt wel uit de investering van 90 miljoen euro. Deze over de top make-over vindt plaats van eind oktober 2011 tot eind januari 2012 en heeft als doel om een geheel vernieuwde cruise beleving aan te bieden.

 

Costa Cruises wil een verfijnde sfeer creëren te beginnen met een eigentijds en elegant interieur. Deze taak is weggelegd voor Tilburg design, een Zweeds designbedrijf die al meer dan 130 interieurs van luxe jachtschepen en cruiseschepen heeft ontworpen in de laatste 40 jaar, en Syntax, een bedrijf gevestigd in Londen en gespecialiseerd in hotels en wellness centra.

 

De nieuwe ruimtes op het schip omvatten een wijnbar met 100 verschillende soorten wijn en een ruime selectie aan kazen vanuit de hele wereld, een koffiebar, show/loungebar met dansvloer, een cabaretclub en een nachtclub. Aan entertainment dus geen gebrek, maar voor degene die ook even wil relaxen gedurende de cruise is er de Samsara Spa. Deze wellness ruimte van ruim 4.200 m² heeft alles om helemaal tot rust te komen. Van sportschool tot zwembad en van sauna tot Turks stoombad. Voor degenen die van fine cuisine houden is er ook een restaurant met menu’s speciaal gemaakt door award winnende chef-koks.

 

Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant wordt onder handen genomen. Er worden twee nieuwe half-decks toegevoegd aan het schip. Hierdoor komen er 111 nieuwe cabines en 120 cabines en suites met privé balkon bij. De totale capaciteit wordt hiermee vergroot van 1.697 passagiers tot 1.800 passagiers en het aantal cabines gaat van 678 naar 789.

 

Costa Cruises heeft deze nieuwe order neergelegd bij scheepswerf San Giorgio del Porto in Genua. De scheepswerf, die behoort tot Genova Industrie Navali Holding Company, wordt bij deze make-over ondersteund door zusterbedrijf T. Mariotti.

 

Als het schip helemaal omgetoverd en af is gaat het 11-daagse cruises aanbieden naar de Canarische Eilanden met vertrek vanuit Savona. Gedurende het zomerseizoen van 2012 vaart het schip nieuwe 15-daagse routes in Noord-Europa.

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl

 

Over Costa Cruises:
Costa Cruises is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 15 schepen, alle varend onder de Italiaanse vlag en elk met specifieke eigenschappen en een unieke stijl: samen bieden zij elk jaar de kans om 250 verschillende bestemmingen te bezoeken in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, het Caribisch gebied, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Nog twee schepen zijn bij Fincantieri besteld en worden afgeleverd in voorjaar 2012 en najaar 2014.

Costa Crociere is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008). Costa Cruises is de officiele partner van het WNF Italië op het gebied van de bescherming van het Middellandse Zeegebied sinds 2005. Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. In de ‘Global Reputation Pulse’ 2010 heeft Costa in een internationale studie naar reputatie (op het gebied van vertrouwen en aanzien) de eerste plaats toegekend gekregen van Italiaanse service organisaties. Bij dit onderzoek waren 600 bedrijven in 32 landen betrokken.

 

Met een omzet van ongeveer 3 miljard euro en 2.15 miljoen gasten in 2010, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reis organisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. De Costa group bezet een tiende plaats op het gebied van winstgevendheid en een 65e plaats op het gebied van verkoop in een onderzoek van Mediobanca, waarbij 3700 Italiaanse bedrijven met tenminste 50 miljoen euro omzet zijn onderzocht. Costa Crociere S.p.A. is onderdeel van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE:CUK), 's werelds grootste cruise organisatie.