Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ontdek de geheimen van de Alpen in het Natuurpark van het Jaar 2011. Workshops fotografie, kruiden en paddenstoelen tijdens de Naturpark-Wochen in het Pitztal 

Liefhebbers van natuur en cultuur snellen zich dit najaar naar het Pitztal. Van 4 september tot 8 oktober 2011 vinden hier de ‘Naturpark-Wochen’ plaats in Naturpark Kaunergat, het Natuurpark van het Jaar 2011. Gedurende vijf weken kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en themawandelingen, zoals een kruiden- of paddenstoelenwandelingen. Ook ‘Nature Watch’ wandelingen, waarbij je met een ranger op zoek gaat naar wilde dieren en zeldzame planten, behoort tot de mogelijkheden. Wie niet kan wachten tot begin september, kan deelnemen aan de ‘Wanderherbstwoche’ van 28 augustus tot 23 september 2011 met uitdagende wandelingen voor jong en oud.     De ‘Naturpark-Wochen’ gaan op zondag 4 september van start met de ‘Pitztaler Schmankerltag’ die geheel in het teken staat van de regionale en lokale specialiteiten. Wie zich verder wil verdiepen in de lokale keuken, neemt deel aan de kruiden- en paddenstoelenwandelingen. Tijdens deze eenvoudige wandelingen ga je op zoek naar eetbare producten die vervolgens worden verwerkt in een typisch streekgerecht. Van 6 tot 20 september staan de paddenstoelen centraal. Van 13 tot 27 september is het de beurt aan de wilde kruiden.

In the picture
Hoe kun je een steenbok het beste naderen en welke sluitertijd is ideaal? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de cursus natuur- en dierfotografie van de vooraanstaande natuurfotografen Reinhard Hölzl en Anton Vorauer. Naast het fotograferen van marmotten en gemsen staan ook watervallen en almen op het programma. Deelname aan de 5-daagse workshop kost € 599,- per persoon inclusief verblijf in een viersterren hotel. Het maximum aantal deelnemers is veertien.

Enkele andere activiteiten die op het programma staan zijn ‘Nature Watch’ wandelingen en ‘Kult am Gachen Blick’ (21 september), waarbij je in één dag een tijdsreis maakt van het heden naar de bronstijd. Zie voor informatie over Naturpark Kaunergrat en het programma www.kaunergrat.at.  

Pitztaler Wanderherbstwoche
Het najaar begint met de ‘Pitztaler Wanderherbstwoche’ van 28 augustus tot 23 september 2011. Iedere doordeweekse dag kunnen vakantiegangers deelnemen aan een ander bergavontuur. Maandag staat in het teken van Naturpark Kaunergrat. Dinsdag staat een bezoek aan het eeuwige ijs van de Pitztaler gletsjer op het programma en woensdag is er een zonsopkomstwandeling op 2.350 meter. Donderdag wordt er een bezoek gebracht aan een selectie van de 40 watervallen van het Pitztal. De week wordt afgesloten met een wandeling naar een bergtop op ruim 3.000 meter. Deelname aan de wandelingen is gratis evenals het gebruik van de wandelbus. Zie voor meer informatie www.pitztal.com.

Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in Tirol, direct aan de Wildspitze berg (3.774 m). De Gletscherpark Card biedt ‘s zomers gratis toegang tot 10 liften en korting op talrijke sportieve activiteiten. Deelnemende gebieden zijn de Pitztaler- en Kaunertaler gletsjer, Kaunertaler gletscherstraße, Hochzeiger, Rifflsee, Imst en Fendels. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen.